Vlaams meisje dat meningitis opliep tijdens Italiëreis met school is buiten levensgevaar en krijgt goed nieuws

Bron © Corciano, Umbria Domani

Het Ospedale di Perugia, waar het meisje opgenomen werd. Foto: Google Maps

De 18-jarige leerlinge die woensdagnacht in een Italiaans ziekenhuis werd opgenomen met meningitis is buiten levensgevaar. Dat melden lokale Italiaanse media.

De school was sinds 28 maart met zo’n zestig leerlingen een rondreis aan het maken die van Zuid- en Centraal-Italië via Umbrië naar een aantal Toscaanse dorpen leidde. In Assisi, zo’n honderd kilometer ten zuidoosten van Firenze, ging het woensdagnacht fout. Kort nadat de groep in het hotel was aangekomen, kreeg een 18-jarige leerlinge onverwacht erg hoge koorts en hevige hoofdpijn. Een dokter werd erbij gehaald, die de situatie zo ernstig ­inschatte dat het meisje meteen naar het Ospedale di Perugia werd overgebracht.

LEES OOK: Vlaams meisje in levensgevaar tijdens Italiëreis met school

De leerlinge bleek besmet met de ­bacterie meningokok, die hersenvliesontsteking veroorzaakt en “in amper een paar uur tijd de dood tot gevolg kan hebben”, aldus dokter Franco Baldelli. Ze moest donderdag zelfs worden gereanimeerd.

Enkele dagen later is het meisje gelukkig aan de betere hand. Ze bevindt zich niet meer in kritieke toestand en zou volgens lokale media komende maandag opnieuw zelfstandig kunnen eten. De therapie die dokter Baldelli en zijn collega Stefano Perito hadden opgestart, bleek succesvol.

Haar ouders waren donderdag al bij hun dochter en volgen de situatie van kortbij. Dat doet ook de Italiaanse ambassade in België. Een vertegenwoordiger staat er in constant contact met de ziekenhuisleiding om op de hoogte te blijven van de toestand van het 18-jarige meisje.

Door vtvn
  • VOOR ABONNEES