DE OFFERTE. Wat kost een gepolierde betonvloer?

Een gepolierde betonvloer is een gewapende betonplaat met een gebruiksklaar oppervlak. De chape, vloer en afwerking zitten allemaal in één en hetzelfde materiaal, wat een besparing op zich is. Noël Naert van Infobeton geeft ons uitleg over de prijs.

"De plaatsing bestaat uit een plastic folie en wapening met een laag beton van 10 à 12 cm, eventueel aangevuld met een slijtlaag en/of kleurstoffen. Daarna wordt het beton glad gemaakt of zoals ze zeggen ‘gepolierd’ met een vlindermachine.

De gemiddelde prijs van een gepolierde betonvloer ligt tussen 75 en 150 euro per vierkante meter, (exclusief btw, inclusief plaatsing) naargelang oppervlakte, geometrie en complexiteit.

De prijs is in eerste instantie afhankelijk van de grootte van het oppervlak: Hoe kleiner het oppervlak, hoe hoger de kostprijs per vierkante meter. In kleine ruimtes, zoals een toilet kan je niet polieren met een vlindermachine waardoor het werk met de hand moet gebeuren.

De hoeken en rondingen moeten perfect afgewerkt worden of het blijft een aandachtstrekker zolang je er woont. Veel hoeken en randen betekent dus veel handwerk en een hogere werkkosten. Zo is de betonvloer van een badkamer van 10 m² met een muurtje in het midden duurder dan de betonvloer van een hele gelijkvloerse woning. Extra verdiepingen en niveauverschillen verhogen ook de prijs omdat het beton omhoog gepompt wordt."

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over betonvloeren. Of stel je eigen vraag via via www.livios.be/forum.