Deze ster verslaat Jennifer Lawrence straks als best betaalde actrice ter wereld

Jennifer Lawrence Foto: pn

Het zal niet lang meer duren voordat de Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence, bekend van onder meer ‘The Hunger Games’, de best betaalde filmster ter wereld af is. Haar Britse collega Emma Watson zit haar op de hielen. Dat meldt The Evening Standard.

De nakende verschuiving heeft alles te maken met ‘Beauty and the Beast’, de nieuwste kaskraker waarin de 27-jarige Watson de hoofdrol van Belle op zich neemt. Volgens de Britse krant heeft ze al 2 miljoen pond (2,3 miljoen euro) gekregen voor haar vertolking. Maar er wordt geschat dat ze nog meer dan 15 miljoen pond (17,6 miljoen euro) zal opstrijken van de winst die voortkomt uit de razend populaire prent.

Deze ster verslaat Jennifer Lawrence straks als best betaalde actrice ter wereld
Emma Watson Foto: pn

Momenteel is de live-action remake van de Disney-klassieker de eerste film in 2017 die qua opbrengst de kaap van 1 miljard dollar (940 miljoen euro) zal overschrijden. “Ik denk dat de wereld Emma Watson op handen draagt”, zegt Liza Anderson, oprichtster van Anderson Group Public Relations, een bureau dat gespecialiseerd is in de lonen van filmsterren. “Ze is momenteel de grootste ster ter wereld en ze is overal en door iedereen graag gezien. Ze zit in de beste positie. Ik ben er zeker van dat Hollywood voor haar zwicht.”

 

FInancieel detail: Watson heeft al zo'n 58 miljoen euro op haar bankrekening staan dankzij haa vertolking van Hermione Granger in de 'Harry Potter'-films.

Door vwh