Nieuwe handtas van luxemerk is kopie van... een Ikea-zak

Er is iets bijzonders aan de Arena extra large shopper bag van het Franse luxelabel Balenciaga. De blauwe handtas uit de nieuwe collectie lijkt sprekend op de zak die je massaal vindt in elk filiaal van de Zweedse meubelketen Ikea.

De enorme lederen handtas van Balenciaga heeft dezelfde blauwe en gele kleur als die van een Ikea-zak en ook de schouderriemen vertonen veel gelijkenissen. Het luxemerk dacht wel aan een rits in het midden om het accessoire te sluiten. Het allergrootste verschil is uiteraard de kostprijs. Bij Ikea betaal je 60 cent voor de iconische Frakta-shopper, voor de designerversie betaal je bijna 2.000 euro. Intussen hebben ze het ontwerp bij Ikea zelf gezien en bij de Zweedse hoofdzetel voelen ze zich gevleid. "Onze tas is al jaren een populair en we beseffen dat het product op verschillende manieren in het leven van de consument komt. We zijn geflatteerd dat anderen inspiratie putten uit het gebruiksgemakt van de Frakta", klinkt het in een statement aan Today.

Nieuwe handtas van luxemerk is kopie van... een Ikea-zak

Of de inspiratie bij het merk een beetje zoek is? Dat laten we in het midden, maar het is niet de eerste keer dat ze bij Balenciaga een peperdure handtas lanceren die op een spotgoedkoop, alledaags item lijkt. In de laatste collectie kunnen fashionista’s ook kiezen voor een grote tas met bloemen die - opzettelijk! - op een plastic zak lijkt voor donsdekens. Die kost 2.900 euro.

Nieuwe handtas van luxemerk is kopie van... een Ikea-zak
Door vwh
Meest recent