Anderlecht-fans niet opgezet met keuze van Weiler voor B-ploeg in Manchester: “Dit gebeurt niet elke dag”

Kristof (links) en Jimmy (rechts) Foto: wic

Anderlecht treedt vanavond in de prestigieuze wedstrijd op het veld van Manchester United vermoedelijk niet aan met zijn sterkste elf. Een tactische keuze van coach René Weiler met het oog op de topper in de competitie tegen Club Brugge, maar niet alle fans van paars-wit zijn daar mee opgezet. Al brengen sommigen wel begrip op voor de beslissing van hun coach...

Onze man in Manchester sprak met Jimmy en Kristof, die samen met twee vrienden twaalf uur in de bus zaten om paars-wit aan te kunnen moedigen. Jimmy: “Spijtig toch dat ze niet met hun sterkste ploeg zullen aantreden. Uiteindelijk speel je toch een wedstrijd bij Manchester United,dat gebeurt toch niet elke dag.”

Kristof: “Ik kan daar wel begrip voor opbrengen. Het bestuur wil dit jaar absoluut de titel,en je moet ook eerlijk zijn: zelfs met onze beste ploeg is de kans 80-90 procent dat je toch uitgeschakeld wordt. Het blijft jammer,maar ik kan Weiler wel begrijpen.”

B-elftal?

Anderlecht speelt vanavond wellicht niet op z’n sterkst. Ook al gaat het over een kwartfinale in de Europa League en is het tegen het grote Manchester United op het heilige gras van Old Trafford. Daarvoor zijn de belangen zondag in Play-off 1 tegen Club Brugge te groot.

“Ik begrijp het dat jullie allemaal vinden dat we in een Europese kwartfinale met onze beste elf moeten spelen, maar zo eenvoudig is dat niet. Ik heb geen beste elf, maar wel een beste zestien of zelfs achttien. Mijn doel is twee competitieve teams samen te stellen, tegen Manchester en zondag tegen Club Brugge”, liet coach René Weiler eerder al niets aan de verbeelding over.

Het is dan ook goed mogelijk dat Weiler weer met Stanciu, Acheampong en Thelin begint. Waardoor topschutter Teodorczyk en aanvoerder Hanni wellicht op de bank zullen (moeten) beginnen. Achteraan moet de coach kiezen tussen Kara, Spajic en Nuytinck. De geblesseerde Najar stond gisteren niet op het trainingsveld. Nieuwkomer Trebel is niet speelgerechtigd.

Er zijn bovendien nog steeds negen Brusselaars bedreigd met een gele schorsing voor een eventuele halve finale. Dat zijn bovendien niet van de minsten met Acheampong, Dendoncker, Hanni, Nuytinck, Sowah, Spajic, Teodorczyk, Thelin en Tielemans...

Anderlecht-fans niet opgezet met keuze van Weiler voor B-ploeg in Manchester: “Dit gebeurt niet elke dag”
De verwachte elf van Anderlecht Foto: HNB

De verwachte elf van Anderlecht: Rubén; Appiah, Kara, Spajic, Obradovic; Dendoncker, Tielemans, Stanciu, Chipciu, Acheampong; Thelin

De verwachte elf van Manchester United: Romero; Valencia, Bailly, Rojo, Blind; Fellaini, Pogba, Lingard, Mkhitaryan, Rashford; Ibrahimovic.

Door Wim Conings in Manchester
  • SPORT VOOR ABONNEES
    Meer voetbal