Koppel schrikt zich rot nadat ze stuiten op deze kanjer

Bron © stuff.co.nz

Baylee Bensley-Howell en haar vriend Anaru Mikaere zullen hun wandeling door de Nieuw-Zeelandse kuststad Christchurch niet snel vergeten. Toen het koppel dinsdag in de duinen stapte, zagen ze tot hun grote verrassing een enorme spin opduiken die een zak vol eitjes aan het bewaken was.

Het was Mikaere die als eerste de spin opmerkte. “Dit is de grootste die ik ooit heb gezien”, schreef Bensley-Howell neer bij haar video op Facebook. De jongedame besloot om op een veilige afstand te blijven terwijl haar vriend dichterbij stapte om het beest te kunnen filmen. “Hij had wel schrik dat de spin plotseling op hem zou springen”, zei ze nog aan lokale media.

Een dag later nam Mikaere nogmaals een kijkje in het gebied. Dezelfde spin vond hij niet terug, maar wel enkele soortgelijke exemplaren die wat kleiner waren. “We wandelen hier praktisch elke dag met onze hond”, aldus Bensley-Howell. “Dit was de eerste keer dat ik hier een spin zag die niet klein oogde.”

Nadien postte ze de beelden online met de vraag om wat voor spin het betrof. Het bleek uiteindelijk te gaan om een ietwat groot uitgevallen kraamwebspin die op een ‘tent’ vol kleine spinnetjes zat. Een angstaanjagend beeld, maar een beet van de spin wordt weliswaar beschouwd als ongevaarlijk.

Door kmlo