Deze jongen mocht niet meer zo lang gamen van zijn ouders. Het smoesje dat hij verzint is geniaal

Bron © Reddit

De ouders van deze jongen waren verbaasd, toen ze een briefje van “de school” kregen van hun zoon Nathan (7). Daarop stond een duidelijke boodschap te lezen: “Nathan zal van school worden gestuurd als hij niet beter presteert in de videogame klas.” Op die strenge toon ging de tekst verder.

“Beste ouders”, was het briefje getiteld, dat ze van hun zevenjarige zoon hadden gekregen. “Nathan doet het goed tijdens al zijn lessen, behalve tijdens de videospelletjesles!” De achterstand die hij had opgelopen in de klas over dat onderwerp was al gigantisch, zo bleek uit de tekst.

“Als hij niet elke nacht mag opblijven om te gamen, zal hij van school worden gestuurd. Laat hem vanaf nu altijd opblijven. Start er nu mee.” Het was niet specifiek van belang waar hij dan precies mee zou oefenen, aldus het briefje: “Hij mag met alles spelen: de computer, de wii, de Pad, een smartphone en andere elektronica.” Het kladpapiertje was ondertekend met de woorden: “Van: de school”.

Deze jongen mocht niet meer zo lang gamen van zijn ouders. Het smoesje dat hij verzint is geniaal
Foto: Reddit

Het hilarische briefje kon zijn ouders echter niet overtuigen: die hadden al snel door dat het een subtiele poging was van hun zevenjarige zelf. Een Reddit-gebruiker liet een foto van het briefje viraal gaan met de sarcastische boodschap: “Dit is sowieso een officiële mededeling.”

“Nathan had het laten rondslingeren, zodat we het zouden vinden. Toen we hem vroegen vanwaar het kwam begon hij blozend te grinniken”, schrijft de vrouw in de reacties onder de post. En het handschrift zag er nu ook niet bepaald uit als dat van een leerkracht.

De jongen wilde het maar al te graag proberen en vond het een verdienstelijke poging, want hij is een fervent gamer, zo staat er op Reddit te lezen. “Soms neem ik bepaalde onderdelen van zijn spelletje weg als hij zijn huiswerk niet maakt, draad per draad.” Hij krijgt alvast een applaus voor zijn poging, maar zijn briefje is dus helaas niet doorslaggevend. “Helaas, hij zal toch om acht uur in zijn bed moeten vandaag.”

Door mrra