Eerste finalist in ‘Mijn Pop-up’ is bekend: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”

Foto: x

De spanning is te snijden in ‘Mijn Pop-uprestaurant’. De inzet van het spel wordt verhoogd: donderdagavond konden de drie overblijvende duo’s 10.000 euro maar ook een finaleplek weg proberen kapen. Als ze de jury en hun drie gasten konden overtuigen tenminste. Anders kan het zijn dat hun avontuur vlak voor de eindstrijd afloopt.

(Als je de aflevering van donderdagavond nog niet gezien hebt, kan je beter niet verder lezen.)

De drie duels zijn ondertussen uitgevochten tussen de pop-ups en die bezorgden de mannen van TJOP’S een lichte voorsprong. Alles is echter nog mogelijk, want vandaag komt de jury langs. Niet om te coachen, maar om de pop-ups als klant te beleven. Elk jurylid brengt bovendien een gast mee, die na het bezoek ook een stem mag uitbrengen. Het duo van wie de vlag het hoogst hangt na de stemming, wint de ster.

Eerste finalist in ‘Mijn Pop-up’ is bekend: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”
Foto: VTM

Sergio brengt zijn goede vriend Dominique Persoone mee, de wereldbefaamde chocolatier. Gert Verhulst neemt zijn zoon Viktor mee. “Ik heb speciaal voor vandaag niks gegeten!” lacht de twintiger. “Ge gaat nu toch niet onbezonnen stemmen, hé, zoals steeds!?” voegt Gert er nog berispend. Sepideh komt met haar goede vriendin Gina Miurin. Zij runt al 20 jaar de zaal van sterrenrestaurant Hofke van Bazel.

Eerste finalist in ‘Mijn Pop-up’ is bekend: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”
Foto: VTM

3 zaken, 6 punten te verdienen

Eerste finalist in ‘Mijn Pop-up’ is bekend: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”
Daniela en Mitchell Foto: VTM

De jury gaat eerst langs bij Meat & Griet. Na twee verloren duels wappert de vlag van Yannick en Leena onderaan. Maar de locatie waar ze zitten is alvast schitterend. De twee enthousiastelingen hopen met het jurybezoek iets rechttrekken. Gina, die vegetariër is, heeft alvast weinig keuze op de menukaart. En een vegetarisch hapje dat lijken ze te vergeten. Maar het grootste struikelblok is hun tempo: “Ze zijn zo traag, net een zaakje met jobstudenten aan een zijstraatje van Blanckenberge”, vindt Sergio.

Daarna gaat de jury langs bij TJOP’S. Als zij vandaag 3 van de 6 juryleden kunnen overtuigen, zijn ze zeker van de ster. De jury is alvast enthousiast over het interieur, maar ook hier blijken de vegetarische gerechten een uitdaging voor de keuken. Maar de zeste in hun cocktail ontbreekt: “Zo’n klein detail dat doet het mislukken”, vindt Sepideh. Steken laten vallen is gevaarlijk, zo zegt Sergio. “Ze staan op dit moment aan kop, maar ze zwieren ons nog niet van tafel.” Ondertussen verklapt Karel dat hij nu echt stopt met zijn vorige job als politieman. Na jarenlang de meest donkere kanten van het leven te zien, voelt Karel nu terug levensvreugde. Hij besluit daarom zijn droom van een foodtruck nog niet op te geven.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Tot slot bezoeken de 6 gasten Table’O, dat zijn vlag al één keer kon hijsen. De jury verwacht veel van Daniela en Mitchell, want zij zijn als laatste finalist in Blankenberge toegekomen. “Wij willen bewijzen dat wij in de finale horen. Wij willen laten zien dat we niet het buitenbeentje zijn! We willen dat ze echt tevreden zijn”, zegt Daniela en Mitchell. Voor de Italiaanse Gina is het een beetje thuiskomen als ze door Daniela in het Italiaans wordt aangesproken. Viktor, gekleed in een t-shirt van Samson & Gert, was alvast heel enthousiast: alles moest op.

Wikken en wegen

Nadat ze iedereen hebben bezocht, wikt en weegt de jury elke pop-up. Wie heeft de grootste vorderingen gemaakt? Wie is op dit moment het sterkste duo en verdient een plaats in de finale? En welke twee pop-ups worden genomineerd voor sluiting?

De voorbije weken behaalde TJOP’S twee punten, Table’O 1 punt en Meat & Griet voorlopig geen. De jury deelt de resterende 6 punten nu uit. Maar de jury lijkt unaniem: iedereen gaat voor Daniela en Mitchell. TJOP’S ziet de overwinning voor hun neus weggekaapt worden: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”

Nu zijn er nog twee duo’s die strijden voor hun plekje in de finaleproef: wie wordt het?

Eerste finalist in ‘Mijn Pop-up’ is bekend: “Kut met peren. En een sausje van appelmoes. Da’s altijd lekker.”
Yannick & Leena of Birger & Karel Foto: VTM
Door mrra
Meest recent