Jonathan Legear verhoord door federale politie

Foto: Belga

Jonathan Legear (30) is de voorbije maanden meermaals verhoord geweest door de federale politie van Luik. Aanleiding waren de uitspraken van Bruno Venanzi in september 2015. De Standard-voorzitter dropte toen in het radioprogramma Carremént Steph een bommetje door te openbaren dat een Standard-speler zijn trainer had omgekocht om in de ploeg te komen. Namen wilde hij niet geven, maar volgens de Sudpresse-kranten ging het om Legear en trainer José Riga. Beiden ontkenden echter. Legear sleepte de krantengroep voor de rechter en haalde zijn gelijk.

Ondertussen had Standard een klacht ingediend tegen ‘persoon X’. Daarin werden de voorbije maanden enkele leden van de medische staf van de Luikse club ondervraagd, alsook ­Legear zelf. De laatste keer dat dit gebeurde was vorige maand. Alles wijst erop dat Legear en Riga onschuldig zijn. Voor honderd procent zekerheid is het echter afwachten tot de politie het ­onderzoek volledig heeft afgerond.

Eerder gaf Venanzi al toe dat de bewuste speler niet Legear is. Bij de KBVB is de zaak al sinds oktober 2015 geseponeerd.

Door bfa
  • VOOR ABONNEES
    Meer voetbal