REACTIES. Genk baalt na uitschakeling: “We waren er dicht bij”

Foto: BELGA

KRC Genk is er niet in geslaagd de 3-2 nederlaag uit de heenmatch goed te maken tegen Celta de Vigo. In de eigen Luminus Arena werd het 1-1. Aanvoerder Thomas Buffel was ontgoocheld, maar blikt trots terug op de Europese campagne.

“We hebben een heel parcours afgelegd, maar dit komt zwaar aan. We waren er heel dichtbij. Nu is het even zuur, maar achteraf zullen we wel tevreden kunnen terugkijken op onze Europese campagne. Als voetballer wil je het uiterste en dan maken de details het verschil. De twee ploegen gingen er vol voor. Zij waren misschien net iets uitgekookter en probeerden het spel stil te leggen. Zelfs de bank hielp mee. Dat was een beetje jammer, maar het is hun goed recht. In hun situatie zouden wij waarschijnlijk hetzelfde doen.”

Celta kwam duidelijk niet om te verdedigen. “In de eerste helft focusten we misschien iets te veel op onze verdedigende fouten. Maar ook in de eerste helft waren we er enkele keren dichtbij, met onder andere de kopbal van Samatta. Het zijn details die beslissen. In de tweede helft hebben we onze schulp wat meer afgegooid, maar open kansen creëren zat er niet in.” Buffel werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. “Uiteraard had ik nog willen doorgaan, want ik zat toen beter in de wedstrijd. Ik had iets meer ballen willen hebben, want ik had het gevoel iets te kunnen forceren. We zochten te snel het centrum soms. Of dit mijn laatste Europese wedstrijd was? We zullen zien waar we eindigen in Play-Off 2. Het was waarschijnlijk wel mijn laatste Europese kwartfinale. Ik ben einde contract , maar als ik hier nog een jaar kan voetballen zal ik dat met veel plezier doen. Ik heb al veel voor deze club gegeven.”

REACTIES. Genk baalt na uitschakeling: “We waren er dicht bij”
Foto: Photo News

Stuivenberg: “Net niet goed genoeg”

De Genkse coach zag een strijdvaardig Genk, maar moest toegeven dat zijn ploeg net te kort kwam. “Dit is uiteraard een teleurstelling, maar ik ben ook heel trots op mijn ploeg”, stelde de Nederlander. “Iedereen zit er hier doorheen, logisch. Als het dan hier eindigt op deze manier, is dat lastig om te accepteren. We waren er zo dicht bij en zijn strijdend ten onder gegaan. Maar we waren vandaag net niet goed genoeg. Het zat er wel in, we hebben er alles aan gedaan. In het veldspel hebben we net niet het niveau gehaald dat nodig was om meer kansen te creëren. Na de rust was dat beter en ik moet men ploeg complimenten geven dat ze dat nog konden. Maar tot open kansen leidde het niet. Het was een ongelooflijk knappe prestatie om zo ver door te stoten, ook door de manier waarop. Ik ben trots en teleurgesteld, mijn spelers hebben hetzelfde gevoel.”

Er waren niet heel veel echte kansen”, oordeelde Stuivenberg. “Er waren wel enkele gevaarlijke fases, maar het bleek net niet goed genoeg vandaag. We probeerden in de slotfase met de inbreng van Dewaest nog iets te forceren, maar de ballen vielen niet goed. Het spel lag ook te veel stil in de slotfase, het was duidelijk dat Celta iets leper was. Zondag moeten we er meteen opnieuw staan. Deze Europese campagne smaakt zeker naar meer en iedereen snapt hoe belangrijk het is om zo veel mogelijk Europese wedstrijden op dit niveau te kunnen spelen.”

REACTIES. Genk baalt na uitschakeling: “We waren er dicht bij”
Foto: Photo News

Trossard: “Pijnlijk, op één doelpunt van kwalificatie”

De Genkse winger was wederom één van de gevaarlijkste spelers bij Genk en tekende voor de gelijkmaker, maar die volstond niet. “Dit is pijnlijk, ja. We waren op één goal van de kwalificatie. We hebben een heel mooi parcours afgelegd, een halve finale had een mooie bonus geweest. Maar we mogen fier zijn op onszelf. De eerste helft was moeilijk, maar ik voelde me goed. Dat uitte zich op het veld, maar ik ben ontgoocheld dat we ons niet konden kwalificeren. We hadden nog alle tijd om die tweede te maken, maar ze speelden dat goed uit.”

REACTIES. Genk baalt na uitschakeling: “We waren er dicht bij”
Foto: JEFFREY GAENS

Celta-coach: “Ervaring haalde bovenhand”

Celta de Vigo-coach Eduardo Berizzo was uiteraard heel blij met de kwalificatie van zijn team voor de halve finales van de Europa League. “We hebben heel sterk gespeeld, ik ben bijzonder blij met hetgeen mijn spelers vandaag getoond hebben”, klonk het bij de Argentijn. “Van in het begin hebben we gespeeld zoals we het vooraf wilden. Er waren wel wat individuele foutjes, maar zeker in de tweede helft hebben we bewezen dat ervaring de bovenhand gehaald heeft.”

Het werd dus een historische avond voor de nummer tien uit de Primera Division en dat besefte ook Berizzo. “We hebben onszelf kunnen overstijgen als groep, ik heb heel veel respect voor mijn spelers. In de halve finales wordt het sowieso moeilijk, maar we zijn niet bang”, aldus Berizzo, die bij de laatste vier met Celta op Manchester United, Ajax of Lyon botst.

REACTIES. Genk baalt na uitschakeling: “We waren er dicht bij”
Foto: Photo News
Door rahe
    SPORT VOOR ABONNEES
    Meer voetbal