België vroeg Frankrijk om uit te kijken naar Antwerpenaar, maar die heeft niets te maken met aanslag in Parijs

Bron © belga, bfm tv, le parisien

Foto: EPA

De Belgische politie heeft donderdag haar Franse collega’s gevraagd om uit te kijken naar een verdachte die met de Thalys naar Parijs zou reizen. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Het gaat echter niet om een tweede verdachte van de aanslag in Parijs, maar om iemand die voor andere zaken gezocht werd.

De schietpartij speelde zich donderdagavond rond 20.50 af ter hoogte van de winkel Marks & Spencer op de bekende Champs Elysées in Parijs. Een man stapte uit een zilvergrijze auto en begon met een automatisch vuurwapen op een politiewagen te schieten. Eén agent kwam om het leven en drie anderen - twee agenten en een toerist - raakten gewond. De politie slaagde erin de dader neer te schieten, die ter plaatse overleed.

De twee gewonde agenten zijn buiten levensgevaar, zo melden meerdere Franse media op gezag van de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het luidt ook dat de politie een “bloedbad” op de prestigieuze laan hebben voorkomen.

Toen het nieuws binnenkwam dat er in Frankrijk een opsporingsbevel werd uitgevaardigd op basis van de Belgische inlichtingendiensten, ging iedereen ervan uit dat de politie op zoek was naar een tweede verdachte. Dat blijkt echter niet het geval. De man die door ons land gesignaleerd werd, heeft zich al bij het politiecommissariaat in Antwerpen aangeboden. “Ik heb niets met de aanslag te maken”, schreeuwt de man zijn onschuld uit. “Ik was op het moment van de feiten gewoon op mijn werk.”

Donderdagavond had ISIS de aanslag al opgeëist en toegewezen aan een terrorist uit België.

Door mtm
    VOOR ABONNEES