Kompany lijkt in de ploeg te blijven bij City: “Meer dan gewoon een verdediger”

Foto: BELGAIMAGE

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft doen uitschijnen dat hij Rode Duivel Vincent Kompany voor het eerst sinds zijn blessure twee wedstrijden op rij zal laten starten. Een week na de 0-3 zege bij Southampton wordt ‘Vince The Prince’ dan ook in de basis verwacht in de halve finale van de FA Cup tegen Arsenal.

Dat er acht dagen zitten tussen de twee matchen, zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in de keuze van Pep Guardiola. “Vincent is top”, aldus de City-manager bij The Daily Express. “Hij heeft wat problemen gehad met blessures maar nu is hij eindelijk terug en we hopen allemaal dat hij fit blijft. Dat hopen we uiteraard van al onze spelers. Vincent is meer dan een gewone centrale verdediger. Hij heeft geweldig veel passie, visie en is gevaarlijk op stilstaande fases. We zouden sterker geweest zijn dit seizoen als hij fit gebleven was, al geldt dat ook voor Gabriel Jesus en Ilkay Gundogan.”

Manchester City staat nu voor twee cruciale matchen: eerst de halve finale van de FA Cup op zondag en dan de Manchester derby tegen United, een belangrijke match in de strijd om Champions League-voetbal.

Door jvh
  • SPORT VOOR ABONNEES
    Meer voetbal