Dit koppel deed alsof er niks aan de hand was, toen de vrouw met de baby op de bus stapte. Twintig minuten later bleek dat ze dood was

Bron © Met Police Metro, BBC, Belfast Telegraph, Evening Standard

Foto: MET POLICE

Een kersverse mama van 25 jaar oud, Rosalin Baker, stapte samen met haar baby’tje in een buggy op de bus in Stratford in Londen. De 52-jarige vader van het kind stak zijn duim nog op naar haar voordat ze vertrokken. Maar zij bleken allesbehalve in orde te zijn...

Twintig minuten later sloeg de vrouw alarm. “Mijn Imani is dood!” riep ze. Terwijl de panikerende passagiers alles in het werk stelden om het leven van de dochter nog te proberen redden, stond de 25-jarige mama “koud en kalm” naast het lijkje, zo was er later in het rapport te lezen.

De bewakingscamera’s filmden het hele gebeuren.

Ziekenhuis

De kleine Imani, een prematuurtje dat na 28 weken al was geboren, werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar ze haar nog probeerden te reanimeren. Maar al snel merkten de artsen dat er iets helemaal anders aan de hand was.

Het baby’tje van zestien weken oud was gestorven door een schedelbreuk. Het kindje dat amper 450 gram had gewogen toen ze geboren werd, zou al een dag dood geweest zijn voordat ze aankwam in het Newham General Hospital.

“Ik heb nog nooit één van mijn 25 kinderen pijn gedaan”

De kersverse mama die de dood van haar dochter in scène zette, wees met een beschuldigende vinger naar de vader van het kind. Volgens haar zou hij het baby’tje verschrikkelijk hebben toegetakeld. Nadien zou hij haar gedwongen hebben om het kindje “op de bus te laten doodgaan”, of toch te doen alsof. Op die manier zou hij, zo zei de vrouw, geprobeerd hebben om haar de schuld te geven.

Maar de 52-jarige Jeffrey Wilshire ontkende alles. Hij zou nog nooit één van zijn 25 kinderen agressief hebben benaderd, noch één van de 18 moeders, zei hij tegen de rechters. Imani is zijn tweede kindje dat gestorven is.

Toch had het baby’tje verschillende gebroken ribben, een schedelfractuur en bloedingen in haar hersenen opgelopen. Haar ouders wisten naar eigen zeggen niet vanwaar die verwondingen kwamen. Ze zouden niets abnormaals aan het kind gemerkt hebben, enkel een klein wondje boven haar oog. Volgens de buren van het koppel zou het baby’tje vaak hartverscheurend geweend hebben, wanneer haar vader uit het huis was gegaan en de moeder terugkwam van het shoppen.

Vrijgesproken voor moord

De jury heeft het koppel nu vrijgesproken voor moord. Dat wil zeggen dat ze vinden dat ze het kindje niet hadden gedood met voorbedachten rade. Ze hebben hen wel “schuldig” verklaard voor het veroorzaken van de dood van het kind.

“Het leven van dat kindje moet pijnlijk en stresserend geweest zijn. Had haar dan op zijn minst beschermd. Deze zaak is zo ernstig dat ik niet anders kan dan een celstraf vorderen”, zei de Britse rechter Nicholas Hilliard tegen de ouders. Het koppel zou nu een maximumstraf kunnen krijgen van 14 jaar. Op 28 mei valt het verdict.

Door mrra
    VOOR ABONNEES