Zie jij waarom deze reclame zo bijzonder is?

© Proenza Shouler

Het Amerikaanse luxelabel Proenza Shouler heeft zijn nieuwste najaarscampagne gelanceerd en die is baanbrekend. Zie jij ook waarom?

vwh

Het duo achter het merk, Jack McCollough en Lazaro Hernandez, werkten voor deze shoot samen met drie transgendermodellen die ze zelf selecteerden. Uiteindelijk schitteren Stav Strashko, die ook al te zien was op de catwalk van Marc Jacobs, Torraine Futurum en Marcs Marcus op de herfstige foto’s met nieuwe outfits van het label.

De ontwerpers vertelden in een interview met lifestyleblad The Cut dat ze samenwerkten met fotograaf Ethan James Green. “We bewonderen zijn werk al een tijdje en hebben veel gemeenschappelijke vrienden in New York. De manier waarop hij verschillende personages vastlegt en zijn sterke voeling met New Yorkse subculturen respecteren we enorm.”

Ze voegen eraan toe dat er naast de drie transgender modellen nog andere dames in het nieuwe lookbook staan. “De mix voelde heel goed en de algemene boodschap over diversiteit die we hiermee willen uitsturen is heel actueel. Het hele project ademt New York uit zoals we de stad vandaag kennen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten