DE OFFERTE. Wat kost wandkurk?

Foto: Santana

Van douche- en badkamerwand tot prikbordwand in je keuken. Wandkurk is overal toepasbaar, voelt warm aan en isoleert. Specialist Santana overloopt met ons de mogelijkheden en het prijskaartje (inclusief btw).

Van naturel tot gekleurd

Wie voor puur ‘natuur’ gaat kiest voor de originele look met ruwe designs of een volledig strakke uitvoering. Hou je meer van kleur, dan heb je de keuze tussen design, natuursteenlook of lederlook. Deze natuurlijke kurktegels vind je vanaf 34 euro per m² voor de meest natuurlijke uitvoering tot 51,90 euro per m² voor een gekleurde variant.

Kurkwand op rol is relatief goedkoper en beschikbaar vanaf 11 euro per m². Je plaatst het gemakkelijk zelf en je kan het verven, behangen of gebruiken als prikbord.

Structuren

Met verschillende structuren creëer je een accentwand van bijvoorbeeld kleine mozaïektegeltjes. Geperste boomschors is dan weer heel rustiek. Voor een gestructureerde kurkwand reken je vanaf 64,90 euro per m². Ga je iets exclusiever met de geperste boomschors, dan betaal je gemiddeld 75 euro per m².

Plaatsingskosten

Kurk wordt gekleefd en erna vernist met drie of vier lagen afhankelijk van de vochtigheid van de ruimte. Voor de plaatsing betaal je gemiddeld 42 euro per m² bovenop de kost van het materiaal. Zelfplaatsers houden rekening met ongeveer 15 euro per m² voor de nodige producten zoals lijm en lak.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over kurk. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

VOOR ABONNEES