Verdachte officieel aangehouden

Bron © BELGA

Foto: EPA

De 28-jarige man die vrijdag werd opgepakt in verband met de aanslag van vorige week op de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund, is officieel aangehouden.

De verdachte, de Duits-Russische Sergej W., werd vrijdagochtend opgepakt. Hij zou sinds midden vorig jaar aan het werk geweest zijn als elektricien in een warmtekrachtcentrale in Tübingen.

De verdachte had gehoopt de prijs van de aandelen in de voetbalclub te laten zakken. Volgens het onderzoek had hij vanuit het hotel van de club, waar hij sinds 9 april verbleef, op de dag van de aanslag online voor 78.000 euro een pakket van 15.000 aandelenopties in het op de beurs genoteerde Borussia Dortmund gekocht, zo meldde de boulevardkrant ‘Bild’ eerder vrijdag. Indien de koers gevoelig zou zijn gedaald, zou hij een miljoenenwinst met zijn tot 17 juni lopende aandelenopties hebben kunnen maken.

Poging moord

De man wordt poging tot moord, veroorzaken van een springstofexplosie en gevaarlijke slagen en verwondingen ten laste gelegd.

Toen de spelersbus het hotel verliet om de spelers naar de match tegen Monaco in het kader van de Champions League te brengen, deden zich drie ontploffingen voor. Er vielen twee gewonden, Dortmund-verdediger Marc Bartra en een politieagent. De match werd een dag uitgesteld.

    VOOR ABONNEES