Grootste angst van Nederlandse actrice wordt waarheid na lekken naaktfoto's

Foto: Isopix

De Nederlandse actrice Carice Van Houten (40), onder andere bekend van 'Game of Thrones' en 'Zwartboek', is het slachtoffer geworden The Fappening, een groep van hackers die haar naaktfoto's op het internet hebben gezwierd. Vorige week werden ook al intieme beelden gelekt van Miley Cyrus en actrice Kate Hudson door diezelfde bende.

De hackers kregen privéfoto's te pakken van Carice Van Houten waarop ze samen met haar vriend en acteur Guy Pearce te zien is. Het zou gaan om beelden van de naakte actrice in bed, in de zetel en in bad van toen ze zwanger was van haar zoontje Monte. Dat jongetje werd eind augustus geboren, dus de kiekjes zijn vrij recent. Pearce zou dan weer te zien zijn in een still van een videogesprek. 

Het is niet de eerste keer dat het hackerscollectief The Fappening bekende actrices viseert. Eerder al werden ook Miley Cyrus en Kate Hudson slachtoffer van diezelfde groep en kwamen ook naaktfoto's van hen online te staan. In 2014 kwam het collectief voor het eerst in de media toen ze intieme foto's van de iClouds van Jennifer Lawrence en Kate Upton hadden gehaald. Daarvoor werden ze later ook veroordeeld.

In het verleden liet Carice Van Houten er weinig onduidelijkheid over bestaan dat ze het maar niets vond dat ze te pas en te onpas werd gefotografeerd door paparazzi en de actrice staat erom bekend dat ze haar privéleven flink afschermt. Dat die privéfoto's nu werden gelekt, doet dan ook ongetwijfeld haar ergste nachtmerrie waarheid worden. 

Door flb