Een vervallen potje saus van McDonald’s kan toch niets meer waard zijn? Dat dacht je verkeerd

Een onbekende man betaalde afgelopen week meer dan 13.500 euro voor twee, intussen vervallen, potjes saus van McDonald’s. Het ging hem vooral om de Szechuan-saus die in 1998 tijdelijk werd uitgebracht ter promotie van de Disney-fim Mulan.

nkdr

Ze is al bijna twintig jaar oud en, als de vervaldatum op het andere potje een indicatie kan zijn, al minstens vier jaar vervallen. Toch was de Szechuan teriyaki dipsaus van McDonalds voor een onbekende man op het internet nog 14.700 dollar waard (13.531 euro).

“Ik heb net een heel oude auto gekocht”, klonk het bij de verkoper op Ebay. “Terwijl ik hem poetste vond ik een potje van deze saus. Na het zien van de recente aflevering van ‘Rick and Morty’ ben ik online gegaan om te kijken of het iets waard was. Blijkt van wel! Dit potje wasabi krijg je er ook bij.”

© Ebay

Het potje werd vernoemd in de eerste aflevering van het derde seizoen van de populaire televisiereeks ‘Rick and Morty’. De aflevering zette heel wat fans ertoe aan om McDonald’s aan te sporen te saus opnieuw te verkopen, in het bijzonder omdat de live-action remake van Mulan in 2018 in de bioscoop zou komen.

LEES OOK: Het nostalgie-effect, of waarom alles uit je jeugd lijkt terug te komen

Het leidde tot heel wat petities, waarvan de grootste al meer dan 35.000 handtekeningen verzamelde. En McDonald’s verwijst het idee nog niet naar de vuilbak. Maar bevestiging dat ze de saus zullen terugbrengen, kunnen we dit ook niet noemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK