President Hollande zal in tweede ronde stemmen voor Macron

© REUTERS

Huidig president François Hollande zal in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, op 7 mei, stemmen voor Emmanuel Macron.

lbo

Hollande noemde in een toespraak de aanwezigheid van extreemrechts een risico voor het land. Hij waarschuwt voor een ‘amputatie van de koopkracht’ als Le Pen aan de macht zou komen en haar programma zou kunnen uitvoeren. “En er is het gevaar dat Frankrijk in een isolement terecht komt moest zij aan de macht komen.”

“We kunnen niet vluchten in onverschilligheid”, ging Hollande verder. “Wat mij betreft, zal ik stemmen voor Emmanuel Macron, en ik roep alle politici op hetzelfde te doen, zelfs de politici die bedenkingen hebben bij zijn politieke project.”

Hollande dankte tevens het volk om afgelopen zondag toch buiten te komen en toch te gaan stemmen, ondanks de recente aanslag op de Champs Elysées.

Eerder had de huidige Franse president centrumkandidaat Macron ook al gebeld ‘om hem te feliciteren’ met het behalen van die tweede ronde. Volgens zijn entourage had Hollande al snel een ‘heel duidelijk’ zicht op zijn keuze voor de tweede ronde op 7 mei. ‘Het gaat tussen een van zijn gewezen ministers en de vertegenwoordigster van extreemrechts. U kan wel denken wat zijn keuze zal zijn’, klonk het in de omgeving van Hollande.

Nu in het nieuws