Dienster schrijft hartverwarmend briefje aan mama met autistisch kind

Toen de Amerikaanse mama Jamie Heustess en haar gezin tijdens een dagje uit gingen eten, was haar autistische zoon Ian uitgeput. Hoewel hij meestal kalm is op restaurant, liep het die keer toch mis. Het was hem te druk en hij begin te schreeuwen.

Jamie’s man vertrok met Ian naar huis en de mama zelf bestelde een gerecht om mee te nemen. “Nadat Chris en Ian de zaak verlieten, kwam de dienster onze bestelling opnemen. Het was wellicht al de vijfde of zesde keer dat ze langs onze tafel passeerde”, schrijft de mama op Love What Matters, een Facebookpagina waarop enkel hartverwarmende verhalen worden gedeeld. “Ik zei dat ik een maaltijd voor een persoon wilde meenemen”, staat er. De dienster vroeg nog aan de vrouw of haar man en zoon iets wilden, maar toen legde de moeder uit dat haar oogappel autisme heeft en na een lange dag zijn breekpunt had bereikt.

“Toen begon ik te huilen. Niet omdat ik me schaamde omdat mijn zoon autistisch is, wel omdat hij een goede jongen is en ik niet wil dat mensen denken dat hij rot verwend is en het begon uit te hangen. Amper een kwartier later was Jamie’s bestelling klaar en had de dienster iets te melden. Ze zei dat ze niet moest betalen."

Jamie ontdekte ook een dat er een briefje aan de zak met de maaltijd was geniet. Hoewel ze dacht dat het gewoon een rekeningetje was, stond er een lieve boodschap op. “Wanneer ik zelf aan het flippen was, schreef ze steunende woorden neer”, aldus de vrouw. “Je kind is fantastisch, mama. Wees sterk, hou het hoofd omhoog. Je doet een geweldige job. Maak het allerbeste van je avond. Jouw serveerster, Kailyn”, stond erop te lezen. Jamie bevestigde het briefje aan de deur van haar koelkast omdat het haar eraan doet herinneren dat kleine acties van volslagen onbekenden soms een wereld van verschil maken.

De post is op nog geen dag tijd al meer dan duizend keer gedeeld en meer dan tienduizend keer geliket.

Door vwh
AANGERADEN