Gratis frietjes met mayonaise op Esplanade in Brussel om Belgisch imago op te poetsen

© Photo News

Met een pop-up frietkot op de esplanade van het Internationaal Perscentrum in Brussel, pal in de Europese wijk, heeft de federale overheid woensdag haar campagne “België, eigenzinnig fenomenaal” in de verf gezet. Voorbijgangers en genodigden werden er getrakteerd op gratis frietjes met mayonaise. Het gaat om de eerste van een reeks van gelijkaardige kleine evenementen.

bapl

De campagne, die 99 redenen aanhaalt om België te bezoeken of erin te investeren, werd vorige week al gelanceerd. Doel ervan is het blazoen op te poetsen van ons land, en dat zowel bij Belgen als bij buitenlandse toeristen en investeerders, na de golf van aanslagen in 2015 en 2016. “We zijn wel degelijk fenomenaal, maar zetten dat niet voldoende in de verf, want we zijn een bescheiden volk”, zegt Arlin Bagdat, directeur-generaal Externe Communicatie van de FOD Kanselarij van de eerste minister. “Voor één keer willen we onze troeven wel in de kijker zetten, al gebeurt dat telkens met een knipoog, want we houden ook van zelfspot.”

“We kunnen blijven herhalen dat we de frieten uitgevonden hebben. We eten ze liever op”, was de slogan van het mini-evenement woensdag. De komende weken en maanden zullen nog dergelijke evenementen georganiseerd worden, bijvoorbeeld in het station van Luik, waar Luikse wafels zullen gepromoot worden. “Het zijn de typische troeven, waar we niet omheen kunnen, maar onze campagne gaat uiteraard verder. We hebben 99 troeven, gaande van gastronomie, mode tot natuur en allerhande bezienswaardigheden. Voor investeerders plaatsen we onze industrie in de kijker”, zegt Bagdat.

De campagne beperkt zich overigens niet tot dergelijke mini-evenementen. Zo doken er vorige week al affiches op in het straatbeeld en loopt de campagne op sociale media. Ook zal ze aan bod komen tijdens buitenlandse verplaatsingen van onder meer eerste minister Charles Michel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten