Kapaza stopt: dit verandert er voor wie een zoekertje wil plaatsen

Wie tweedehandsspullen wil verkopen via 2dehands.be maakte vanaf 13 mei nog meer kans om ze snel kwijt te geraken. De zoekertjessite neemt concurrent Kapaza over zodat zoekertjes een nog veel groter bereik krijgen. “Alle Kapaza-klanten zullen van ons een mail ontvangen”, zegt Petra Baeck van 2dehands.be.

tg

Fabrice Douteaud van Kapaza is duidelijk en zegt dat ze niet meer rendabel zijn. Ze werken niet met verlies. De opbrengsten volstaan om personeel en gebouwen te betalen. Maar er blijft amper winst over. En een bedrijf dat geen winst maakt, is ten dode opgeschreven. Daarom stoppen ze vanaf 13 mei definitief. Alle 29 personeelsleden verliezen hun baan.

Concurrent 2dehands.be neemt de domeinnaam, url en een deel van het klantenbestand over en wordt meteen de grootste speler van het land.

“We werden zelf benaderd door Kapaza. Er zijn heel wat synergieën, dus hebben we bepaalde activa overgenomen. Er is dus geen sprake van een volledige overname”, zegt Petra Baeck, hoofd marketing van 2dehands.be.

“We nemen de domeinnaam, de URL en een deel van het klantenbestand van Kapaza over. Dat betekent dat wie vanaf 13 mei naar Kapaza gaat, automatisch op 2dehands.be komt. Wie nog geen account heeft bij ons, zal een mail krijgen met een uitnodiging om er eentje aan te maken”, zegt Baeck.

2dehands.be, dat in handen is van de Amerikaanse internetreus eBay, is wat bezoekersaantallen betreft groter dan Kapaza en krijgt dagelijks ruim 60.000 nieuwe zoekertjes. Dat aantal wordt binnenkort dus verdubbeld, wat in het voordeel van de klanten speelt.

“Voor het overige blijft alles zoals het is. Dat betekent dat een zoekertje gratis is en blijft. Enkel wie zijn advertentie op een meer prominente plaats wil zien verschijnen moet daarvoor betalen”, zegt Baeck nog.

Ton lego

“De meeste zoekertjes krijgen we om auto’s te verkopen, gevolgd door bouwmaterialen, baby- en kinderspullen, interieurartikelen en kledij. Aangezien wij geen inzage hebben in de transactie op zich en enkel tussenpersoon spelen tussen koper en verkoper, weten wij niet voor hoeveel iets uiteindelijk van eigenaar verandert. We kunnen dus ook niet zeggen wat het duurste artikel is wat we ooit verkochten. Maar er zijn hier wel al wat mooie wagens verkocht”, klinkt het.

Het meest opvallende wat ooit te koop is aangeboden, zegt Petra Baeck, is zonder twijfel een ton lego. Een verzamelaar uit het Luikse Hannuit dat zoekertje vorig jaar op tweedehands.be gezet. Vraagprijs was 80.000 euro.

LEES OOK

Nu in het nieuws