Deze moeder bekent dat ze bijna de dood van haar dochter op haar geweten had, en waarschuwt andere ouders

Bron © Mirror

Bec Crombie is een Australische blogger en mama die onlangs de schrik van haar leven beleefde. Haar dochtertje had een snijplank met een groot mes van tafel getrokken, waardoor het mes haar gezicht maar op een haar na miste. “Ik wist niet eens dat ze zo hoog kon reiken.”

“Ik had de aardappelen geschild en gesneden, in de pot geplaatst en het mes weer op de snijplank gelegd toen ik even wegging. Zodra ik, heel even, weggegaan was, was Nylah opgestaan en greep ze de snijplank.”

“Dat resulteerde in de val van een mes van twintig centimeter dat maar op een haar na haar gezicht miste.”

De vrouw vertelde verder hoe haar dochter nog nooit zoiets gedaan had en dat ze geschokt was dat Nylah zelfs zo hoog kon reiken. “Mijn hart klopte in mijn keel. Ik voelde me ziek en dat doe ik nog steeds bij de gedachte aan alles wat ik had moeten doen en hoe snel het allemaal gebeurde, in een oogwenk.”

“Eenmaal de eerste schok gepasseerd was, begon ik te huilen, denkend aan hoeveel geluk we hadden dat ze niet eens een schrammetje had.”

De vrouw vertelde verder nog hoe ze steevast commentaar kreeg op het feit dat ze te voorzichtig was, maar dat er voor ouders niet zoiets bestaat als ‘te voorzichtig’. Ze wil ouders waarschuwen in de keuken, de badkamer, in zwembaden of in de auto eens zo voorzichtig te zijn, maar heeft ook een andere boodschap.

Ouders wiens kinderen een ongeluk krijgen, moeten niet veroordeeld worden door andere ouders. “Het is een herinnering dat we nooit een andere moeder of familie moeten veroordelen die net een tragedie meegemaakt hebben”, schrijft ze.

“Ik zie maar al te vaak commentaren op sociale media in verband met tragedies en ongelukken (zoals verdrinkingen of kinderen die verloren liepen) die luiden als: “Hoe kan zoiets gebeuren? Waar waren de ouders? Dat zou mij nooit overkomen!” De waarheid is dat het je wel kan overkomen en hoewel we allemaal bidden en hopen dat dat niet gebeurt, overkomen dit soort dingen elke dag verschillende mensen.”

“Ze worden met een reden ongelukken genoemd, ze zijn puur toevallige, schrikwekkende gebeurtenissen. Kinderen zijn vastbesloten, nieuwsgierige en razendsnelle ontsnappingskunstenaars.”

“Dus hou je commentaren, meningen en oordelen alsjeblieft voor jezelf, en hou deze incidenten in je hoofd als lessen en waarschuwingen om altijd alert te blijven. Knuffel je kinderen een beetje harder vannacht, ik weet dat ik dat zal doen.”

Door nkdr
Meest recent