DE OFFERTE. Wat kost een garagepoort?

Foto: Hormann Rollmatic

Een betrouwbare garagepoort beschermt niet alleen je voertuigen en inboedel, maar ook je woning tegen ongewenste gasten. Maarten Louwies van Hörmann overloopt de belangrijkste kostenbepalers.

Een gemiddelde, goede sectionaalpoort kost je tussen de 1.500 à 2.000 euro. Het gaat hier dan om een poort met standaardafmetingen, een degelijke motor, inclusief montage, inclusief btw. De prijs van een sectionaalpoort ligt ongeveer 50 à 75 % hoger in vergelijking met een gelijkaardig afgewerkte kantelpoort. Rolpoorten en zijdelingse sectionaalpoorten liggen qua prijs in de lijn van een sectionaalpoort.

De kostenbepalers

De grootste prijsbepaler is de keuze van de poortbekleding. Zo is een pvc-bekleding goedkoper en een lichtgewicht. Hier volstaat een standaardpoort. Ga je werken met hout, kunststofplaten, steenstrips of zelfs marmer, dan heb je een zwaardere poort nodig. Zo’n poort is 2,5 keer duurder dan een standaardpoort. Afhankelijk van je bekleding, loopt de totaalprijs gemakkelijk op tot 10.000 euro of zelfs het dubbele.

Hoe groter en zwaarder je poort, hoe duurder de motor trouwens wordt. Een standaardmotor heb je voor zo’n 400 à 500 euro. Wil je de afwerking liever simpel houden? Dan kan je kiezen uit een aantal voorgestelde basiskleuren. Heb je een niet-basiskleur op het oog, dan reken je best op een meerprijs van gemiddeld 50 euro per m². Voor de montage betaal je rond de 300 euro.

Ten slotte bepalen de extra opties mee de eindprijs. Van een codeklavier over een vingerscanner tot een ingebouwd raam of deur: de prijzen variëren sterk.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over garages en carports. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.