Spartak Moskou nieuwe landskampioen na nederlaag Zenit

Bron © BELGA

Spartak Moskou viert zijn eerste landstitel sinds 2001. Foto: BELGAIMAGE

Spartak Moskou is de nieuwe Russische landskampioen geworden. Spartak Moskou won zaterdag zelf met 1-0 van Tom Tomsk en kan door de verrassende 0-1 thuisnederlaag van eerste achtervolger Zenit Sint-Petersburg tegen Terek Grozny niet meer bijgebeend worden. Het is de tiende Russische landstitel uit de clubgeschiedenis voor Spartak Moskou.

Zenit Sint-Petersburg, met Nicolas Lombaerts de volledige wedstrijd op de bank, moest zondagavond winnen tegen Terek Grozny om nog een waterkans te behouden op de titel. Na 65 minuten zag het er echter niet goed uit voor Zenit toen Ablaye Mbengue Terek Grozny op voorsprong schoot. Zenit was niet bij machte om de scheve situatie nog om te buigen en zo kan Spartak Moskou zich al op drie speeldagen van het einde van de competitie tot landskampioen kronen.

Spartak Moskou won zaterdagavond nog met 1-0 van Tom Tomsk. Een strafschopdoelpunt van zijn Nederlandse sterspeler Quincy Promes (15.) volstond voor de zege. Voor Spartak is het de eerste Russische landstitel sinds 2001 en de tiende in totaal. De laatste zes seizoenen waren het Zenit en CSKA Moskou die de landskampioenschappen netjes gelijk onder elkaar verdeelden.

Meer voetbal