Thalys geblokkeerd vlak bij Mechelen, reizigers moeten drie uur wachten op vervangtrein

Sint-Katelijne-Waver -

De Thalys-trein naar Amsterdam heeft dinsdagochtend een hele tijd geblokkeerd gestaan in Sint-Katelijne-Waver, vlakbij Mechelen. 300 reizigers werden geëvacueerd. Wat er net aan de hand was, was lange tijd niet duidelijk. Volgens de NMBS gaat het om een defect aan de trein.

De Thalys was onderweg van Parijs naar Amsterdam en viel rond 8u45 stil in de buurt van Sint-Katelijne-Waver (bij Mechelen). De reizigers konden een hele tijd niet van de trein, vertelt een lezer ons. “De deuren worden niet geopend, ook al staat de Thalys-trein vlakbij het station van Sint-Katelijne-Waver”. Volgen de lezer was de politie en Securail aanwezig, maar werd er geen info gegeven over waarom de trein stilstaat.

Intussen werden de reizigers wel geëvacueerd, zo blijkt uit foto’s die op Twitter verschijnen.

Boze reizigers

De trein had meer dan 80 minuten vertraging, zo blijkt uit berichten op Twitter. Reizigers werden nauwelijks geïnformeerd over wat er aan de hand was, zo reageren Twitter-gebruikers.

Vlucht gemist

Sommige reizigers op Twitter melden dat ze hun vlucht in Schiphol, Amsterdam, gemist hebben door de grote vertraging van de trein:

Excuses

Waarom de trein al een hele tijd stil stond, was lange tijd niet duidelijk. Intussen communiceerde de NMBS via Twitter dat de trein defect is. Er werd nog geprobeerd om de trein ter plaatse te herstellen, maar dat is niet gelukt. Reizigers konden rond 10.40 uur overstappen op een vervangtrein.

Thalys excuseert zich alvast voor de problemen.

Door lbo
AANGERADEN