Pizza Hut onder vuur voor lachen met Palestijnse hongerstakers

© REUTERS

Pizza Hut ligt onder vuur nadat de keten in Israël op sociale media grapjes heeft gemaakt over Palestijnse hongerstakers in Israëlische gevangenissen. Palestijnen roepen op tot een boycot van de keten, die al zijn excuses aanbood.

Aanleiding voor de commotie is een foto op het Israëlische Facebook-profiel van Pizza Hut. Daarop is een bijgewerkte foto te zien van Marwan Barghouthi, een Palestijn die in Israël in de cel zit voor zijn rol bij aanslagen. Barghouti houdt een hongerstaking, maar het Israëlische gevangeniswezen verspreidde foto’s waarop volgens hen te zien is hoe Barghouti toch aan het eten is.

Pizza Hut Israël gebruikte de foto om reclame te maken. 'Barghouti, als je toch een hongerstaking breekt, waarom dan geen pizza', luidde de commentaar boven de foto waarin een doos van Pizza Hut werd gefotoshopt die onder het bed van de gevangene uitsteekt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op sociale media wordt door Palestijnen woedend gereageerd op de reclame en wordt opgeroepen tot een boycot van de fastfoodketen.

De keten bood zijn excuses aan en noemt de reclame door Pizza Hut Israël 'totaal ongepast'.

Aangeboden door onze partners