DE OFFERTE. Wat kost een regenwaterinstallatie?

Foto: GEP Watermanagement

Met een regenwaterinstallatie bespaar je heel wat water. Maar hoeveel kost dit? We vroegen het aan Philippe Courcelle van GEP Watermanagement. De vermelde prijzen zijn exclusief btw.

“Voor een betonnen regenwaterput van 5.000 liter betaal je gemiddeld 650 euro, in kunststof is dat 1.275 euro”, zegt Courcelle. “Een zelfaanzuigende pomp kost rond de 500 euro en een dompelpomp ongeveer 710 euro. Een automatisch bijvulsysteem dat de regenput bijvult met stadswater wanneer nodig, heb je voor ongeveer 280 euro.”

“Het belangrijkste onderdeel is de regenwaterfilter voor bladeren en grofvuil in combinatie met een rustige toevoer tot op de bodem van de regenwaterput. Die filter kost 250 à 300 euro. De automatische omschakeling naar kraantjeswater via een kleiner reservoir in de woning, dat enkel bij verbruik wordt aangewend, kost je ongeveer 1.800 euro.”

Installatie- en onderhoudskosten

De plaatsingskosten zijn afhankelijk van de situatie. Bij renovatie liggen de installatiekosten meestal hoger door intensievere werken. Vóór je de waterinstallatie in gebruik neemt, moet de waterleverancier het systeem keuren. De prijs hiervan is afhankelijk van je gemeente en schommelt rond de 130 euro.

Voor een betonnen regenwaterinstallatie betaal je dus tussen de 1.500 en 4.500 euro. Voor een met een kunststof regenwaterreservoir ligt de prijs tussen 2.240 en 6.000 euro.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over een regenwaterinstallatie. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

VOOR ABONNEES