Nicolas Lombaerts krijgt indrukwekkend afscheid van supporters Zenit

Bron © Belga

Nicolas Lombaerts verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van KV Oostende. De verdediger sluit zo een hoofdstuk van tien jaar bij Zenit St Petersburg af. De supporters bezorgden Lombaerts een indrukwekkend afscheid, net voor hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de competitie. De supporters dragen de Rode Duivel op handen, de spionkop van Zenit hield een groot portret van Lombaerts in de lucht, met daaronder de tekst: “Jij bent Zenit”.

Nicolas Lombaerts bekeek het indrukwekkende eerbetoon vanop de bank, maar viel in in de slotfase van de wedstrijd. Dat werd op luid applaus onthaald door de supporters van Zenit, die een staande ovatie gaven aan de 32-jarige verdediger. Na de wedstrijd kreeg Lombaerts ook een speciaal wedstrijdshirt, bestaande uit alle verschillende uitrustingen van Zenit van de voorbije tien jaar...

Zenit won de wedstrijd na een vroeg doelpunt van centrumspits Artem Dzyuba in de twaalfde minuut. Met nog een speeldag voor de boeg staat Zenit momenteel op de derde plaats, op amper een punt van de tweede plaats van CSKA Moskou. Die tweede plaats levert een ticket voor de voorrondes van de Champions League op.

Door jtp
Meer voetbal