Onweer barst los, vooral West-Vlaanderen krijgt het stevig te verduren

Bron © KMI, VTM

Foto: ss

Zoals voorspeld is het onweer donderdagavond losgebroken boven ons land. Vooral West-Vlaanderen krijgt het stevig te verduren met donder, bliksem en regenbuien. Er kan plaatselijk 25 tot 30 millimeter regen vallen.

De actieve regenzone trok donderdagavond vanuit Frankrijk ons land binnen. Vooral in West-Vlaanderen zijn er meldingen van donder, regen en voortdurende bliksemflitsen. Weerman David Dehenauw meldt dat er plaatselijk 10 tot 30 millimeter regen kan vallen, tot vrijdagochtend 8 uur.

Vrijdag wordt opnieuw een overwegend bewolkte dag. Het blijft vaak droog, op enkele lokale buitjes na. In de loop van de namiddag kunnen in het westen van het land enkele opklaringen voorkomen. Een regenzone boven Luxemburg en Duitsland kan ervoor zorgen dat er in het oosten van het land af en toe regen valt. We verwachten maxima tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 graden in Laag- en Midden-België.

Zaterdag begint - op wat lokaal ochtendgrijs in het zuiden van het land na - met brede opklaringen. In de loop van de dag worden stapelwolken gevormd en kan er lokaal een bui vallen. ’s Avonds krijgen we opnieuw meer opklaringen. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden bij een matige zuidwestenwind.

Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, maar blijft het overwegend droog. De temperaturen stijgen tot 20 graden in het centrum van het land ij een overwegend zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Door nadb
    Meest Recent
    Laad meer berichten...