Alyssa (18) voelde zich niet goed en ging wandelen met haar zusje op Times Square: “En toen hoorde ik niets meer van haar”

Bron © New York Post

Op Times Square in New York is donderdag, naast 22 gewonden, één dode gevallen nadat een rode Honda inreed op voetgangers. Het gaat om de 18-jarige Alyssa Elsman, die met haar zusje een luchtje aan het scheppen was.

De 26-jarige Richard Rohas uit de Bronx reed even voor het middaguur plaatselijke tijd (18 uur Belgische tijd) in de verkeerde richting en zou op het kruispunt van 7th Avenue en 45th Street, aan de rand van het bekende New Yorkse plein, aan hoge snelheid het voetpad zijn opgereden. Het voertuig reed vervolgens een twintigtal voetgangers aan.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en de omgeving werd afgezet door de politie. Gewonden werden afgevoerd naar nabijgelegen ziekenhuizen. Voor een van de slachtoffers, de 18-jarige Alyssa Elsman, kon geen hulp meer baten na de raid van het voormalige lid van de Navy, die al eerder in aanraking kwam met het gerecht wegens rijden onder invloed.

LEES OOK: Auto rijdt in op voetgangers op Times Square: 1 dode en 22 gewonden

Alyssa was met haar familie uit Michigan op vakantie in de Big Apple en maakte een wandeling met haar 13-jarige zusje. Ze bevond zich dus spijtig genoeg op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Ze overleefde de klap met de auto niet. Haar zusje raakte gewond maar over haar toestand is verder weinig informatie beschikbaar.

Alyssa (18) voelde zich niet goed en ging wandelen met haar zusje op Times Square: “En toen hoorde ik niets meer van haar”

“Ze was alles voor mij”

Ook de vriend van Alyssa en diens moeder waren in New York. “Ik wist dat er iets aan de hand was toen ze niet meteen terugstuurde op een sms”, vertelde Trevor West aan de New York Post. “Ze was daar normaal heel snel in. Ik wist meteen dat er iets erg gebeurd was. Ze was alles voor mij. Ze motiveerde mij, hield van mij, gaf alles voor mij. Ik weet niet wat ik moet doen zonder haar”.

Volgens Trevor zou Alyssa zich niet goed gevoeld hebben en wilde ze een luchtje scheppen. “Ze voelde zich beter op Times Square”, aldus West. “En toen hoorde ik niets meer van haar...”

Door vtvn
  • VOOR ABONNEES