Schokkende beelden: dit is het moment waarop auto inrijdt op voetgangers op Times Square

Er zijn schokkende beelden opgedoken van het moment waarop de dronken Richard Rohas (26) inrijdt op een twintigtal voetgangers op Times Square in New York. Daarbij kwam een 18-jarige vrouw om het leven en vielen 22 gewonden.

De beelden zijn niet van optimale kwaliteit. In vertraging is echter goed te zien hoe de rode Honda tegen hoge snelheid op paaltjes knalt en in de lucht vliegt.

LEES OOK: Alyssa (18) voelde zich niet goed en ging wandelen met haar zusje op Times Square: “En toen hoorde ik niets meer van haar”

De bestuurder van het voertuig sloeg na de feiten op de vlucht, maar de politie arresteerde hem even later, naar verluidt nadat hij een van de agenten aanviel. De verdachte wordt op dit ogenblik ondervraagd op het politiekantoor. Het gaat om de 26-jarige Richard Rohas uit de Bronx, die volgens Associated Press eerder al in aanraking kwam met het gerecht wegens rijden onder invloed. Rohas is een voormalig lid van de Navy.

De man zou dronken aan het stuur hebben gezeten. Hij zou zelfs toegegeven hebben dat hij wiet gesmoord had alvorens achter het stuur te kruipen. Volgens Fox News zou hij eveneens een overval hebben gepleegd. Hij werd na het incident door de politie opgepakt. Er is geen sprake van een terreurdaad, aldus nog de burgervader van de Big Apple.

Door vtvn
  • VOOR ABONNEES