VIDEO. Giftige rook vrijgekomen bij zware industriebrand in Aarschot

Aarschot - De zware brand op het industrieterrein Nieuwland in Aarschot is geblust. Een bedrijf dat polyester zwembaden maakt is volledig uitgebrand Niemand van de 40 personeelsleden raakte gewond. Omdat de vrijgekomen rook is giftig was, moest iedereen in de ruime omgeving ramen en deuren dichthouden en ventilatie in de wagen uitschakelen. Een school werd uit voorzorg ontruimd.

De brand woedde bij het bedrijf LPW, zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open VLD). Het vuur is ontstaan rond 11.45 uur. en ging onmiddellijk gepaard met een enorme zwarte rookpluim die door de wind in de richting van het centrum van Aarschot en Langdorp waaide. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De zwarte rookpluim is tot ver in de omgeving te zien. 

Volgens Rony Gerits van de lokale politie van Aarschot gaat het om een zware uitslaande brand. "Er is ook een kleine explosie geweest. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen."

 

De rook is wel giftig.  "We zijn alle scholen in de streek aan het contacteren om te vragen dat ze de kinderen binnen zouden houden. Omdat de fabriek vrij dicht bij de dorpskern ligt, vragen we iedereen in Aarschot en Langdorp om ramen en deuren gesloten te houden. Chauffeurs vragen we ramen van de auto dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen."

Inmiddels is ook één school ontruimd. Het gaat om de OLV van Fatimaschool uit Gijmel. De 160 leerlingen en hun leerkrachten worden opgevangen in de sporthal van Aarschot. 

Door atb, stl
    VOOR ABONNEES
    Meest