Zoon van Euromillions-winnaar klaagt ouders aan, omdat ze de geldkraan dichtdraaiden

Bron © the guardian

Dave en Angie Dawes vieren hun Euromillionsoverwinning in 2011 Foto: ISOPIX/Mikael Buck/Rex

Michael Dawes (32) sleepte zijn vader Dave en zijn stiefmoeder Angie voor de rechter, omdat ze hem geen geld meer wilden geven. Hij claimt dat het koppel beloofd had om ervoor te zorgen dat hij en zijn vriend James Beedle zich nooit nog zorgen moesten maken over geld. De Londense rechter Nigel Gerald heeft zijn claim afgewezen.

Dave en Angie Dawes wonnen in 2011 zo’n 101 miljoen pond of bijna 118 miljoen euro met Euromillions. Toen ze hun fortuin pas gewonnen hadden, gaven ze zo’n 30 miljoen weg aan vrienden en familie, waaronder ook Michael.

Michael Dawes spendeerde het geld bijna allemaal in één maand. Hij kocht een huis voor een half miljoen, gaf veel geld weg en stopte met zijn job. Op een gegeven moment spendeerde Dawes wel 30.000 pond per maand en kocht hij voor 1.000 pond boodschappen.

Geen steun meer

Zoon van Euromillions-winnaar klaagt ouders aan, omdat ze de geldkraan dichtdraaiden
euromillions biljet Foto: shutterstock

Dave Dawes was compleet verbaasd toen zijn zoon na een jaar weer bij hem kwam aankloppen voor geld. Hij wilde zijn zoon bijstaan, dus bleef hij geld overschrijven. Uiteindelijk na nog eens een jaar zette Dawes de financiële ondersteuning van zijn zoon stop. Tijdens een vergadering van de familie stemde de man er nog mee in om een deel van de schulden van Michael en James af te betalen, maar het koppel zou voor de rest geen financiële steun meer krijgen. In totaal had Dave Dawes al meer dan 1.5 miljoen pond uitgegeven aan zijn zoon.

Op een verjaardagsfeestje eiste Michael Dawes een soms van 5 miljoen dollar. Toe hij deze niet kreeg, schold hij Angie de huis vol en beschuldigde hij zijn vader ervan “arrogant” en “niet genereus” te zijn. Michael heeft niet meer met zijn vader gesproken sinds dat voorval.

Uitspraak

“De attitude van Dave en Angie veranderde heel hard”, zei Michael tegen de rechter. “Ze gingen van relatief bescheiden naar vrij verwaand en ze verwachten dat mensen hen anders zouden behandelen omdat ze nu geld hebben.”

De rechter reageerde zeer heftig op de claim van Dawes. “Michael kreeg genoeg geld van zijn ouders om een comfortabel leven mee te leiden, maar voor redenen enkel bekend bij hem, heeft hij geen gebruikgemaakt van die kans”, zegt Gerald. “Ook kwam Michael tot de conclusie dat zijn vader hem voor de rest van zijn leven financieel ging ondersteunen, omdat die hem al eerder uit de brand geholpen had, Dat kan ik niet accepteren, daarom verwerp ik zijn claim.”

Door bapl
  • VOOR ABONNEES