Afscheid van een icoon: Copa tot tranen toe bewogen

Barry Boubacar Copa, de iconische doelman van Lokeren, heeft na tien jaar trouwe dienst afscheid genomen van de club voor de wedstrijd tegen Racing Genk. De Ivoriaan had tranen in de ogen toen hij de fans toesprak. Copa vroeg hen om applaus voor voorzitter Roger Lambrecht, die steeds een boontje heeft gehad voor zijn flamboyante keeper.

wic

Copa zat niet in de selectie bij Lokeren voor de partij tegen Racing Genk. De club gunde de flamboyante doelman wel een afscheidswedstrijd, maar na overleg wilde hij zelf niet spelen.

Copa, die zijn carrière begon in zijn thuisland bij het Ivoriaanse Mimosas, kwam in 2003 naar België. Hij kwam vier seizoenen uit voor het toenmalige SK Beveren alvorens in 2007 de overstap te maken naar de buren uit Lokeren. Daar verdedigende de flamboyante doelman tien jaar het doel. Copa versierde in al die tijd meer dan 300 basisplaatsen in de Belgische Jupiler Pro League en geldt zo als monument in het Belgische keeperslandschap.

Aan helemaal stoppen denkt Copa echter nog niet. “Ik sta nog open voor een nieuw avontuur”, liet hij verstaan aan onze redactie. Toch lijkt de kans reëel dat we Copa al voor de laatste keer in actie hebben gezien in 1A.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten