Economische inspectie waarschuwt: let op waar je festivaltickets koopt

Niets is zo erg dan festivaltickets kopen en dan aan de ingang van de festivalweide moeten vaststellen dat je niet binnen mag omdat ze ongeldig zijn. Het overkomt ieder jaar hopen muziekliefhebbers. Daarom waarschuwt de economische inspectie voor malafide praktijken.

Nog geen ticket voor je favoriete festival? Wees er dan snel bij en vermijd websites die tickets doorverkopen. In 2016 ontving de FOD Economie namelijk meer dan 800 meldingen over problemen met doorverkochte tickets, vier maal zoveel meldingen als in 2015.

De gulden regel is: koop tickets via de officiële website van de organisator. Daar vind je steeds de enige correcte ticketinformatie. Surf dus niet naar de eerste de beste verkoopsite die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt. Dat is vaak een website die tickets doorverkoopt. Soms voor woekerprijzen. Tien keer de normale prijs is geen uitzondering. En erger nog, soms gaat het om tickets waarmee je niet eens binnen geraakt omdat de doorverkochte ticket ongeldig zijn.

De websites die tickets doorverkopen zijn meestal buitenlandse websites, waar er niet altijd een reglementering bestaat die doorverkoop verbiedt of reglementeert.

Prijs op het ticket is de enige juiste prijs

“In België is het wel wettelijk geregeld: het is alleen toegelaten om af en toe een ticket door te verkopen, bijvoorbeeld wanneer je plots ziek bent. Let er wel op dat je een ticket enkel mag doorverkopen aan de prijs die erop vermeld staat.”

Wees echter op je hoede met een “.be”-webadres, want dat is niet noodzakelijk een Belgische site. Sommige malafide verkopers gebruiken het om het vertrouwen van klanten te winnen.

Loop je toch in de val of denk je te maken te hebben met oneerlijke praktijken, verwittig dan de economische inspectie via meldpunt.belgie.be.

Door tg
VOOR ABONNEES