Deze vrouw in badpak is trots op haar lichaam om een bijzondere reden

Foto: Instagram

De Amerikaanse Courtney Harrough (24) heeft een maatje meer en werkt als redster in een zwembad in Orlando, maar ondanks haar professionele achtergrond als zwemster krijgt ze kritiek op haar jobkeuze. Sommige mensen hebben immers geen vertrouwen in haar kunnen omdat ze volslank is. Nu heeft de brunette er genoeg van en maakt ze een statement in een interview met lifestylesite Refinery 29.

Courtney vertelt dat haar studies en sollicitaties allesbehalve over een leien dakje gingen. “Een medestudente van mijn grootte, maar drie keer zo slank zei tegen me dat ze het maar moeilijk kon geloven dat ik een zwemster was”, klinkt het. “Als je jezelf als vrouw met een maatje meer voorstelt aan een bedrijf, en niet alleen bedrijven met een sportieve achtergrond, dan krijg je meteen een stempel. Als je dik bent, dan wek je de indruk dat je lui bent”, zegt de redster.
 


Ze blikt terug op haar sollicitatiegesprek voor haar huidige job en herinnert zich dat haar werkgever zei dat de job soms fysiek uitputtend kon zijn. De bazen waren ervan overtuigd dat Courtney niet de geschikte persoon was om plaats te nemen in de reddersstoel. Bovendien zou ze niet in het uniform passen. Maar de vrouw liet zich niet zomaar afwijzen en trakteerde op een gevat antwoord. “Dit is pure discriminatie. We vinden wel een manier om het te doen werken”, zei ze. Uiteindelijk maakte Courtney zelf een uniform.
 


“Mijn werk is lichamelijk inderdaad zwaar en je hebt ballen nodig om het vol te houden”, zegt ze. “Door mijn gewicht en grootte zien anderen me misschien eerder als een aangespoelde walvis dan als een redster, maar het tegendeel is waar. Mijn lijf is sterk en sexy. Ik heb geen perfect gestroomlijnde benen, brede schouders en compacte borsten, maar ik heb moed en de ingesteldheid om te proberen”, klinkt het. “Ik wil mensen aantonen dat je een leider kan zijn, ook al ben je niet superslank. Je kan zoveel meer dan je denkt. Vind je eigen niche, een goede groep mensen en weet dat je lichaam je beste vriend is.”

Door vwh
  • VOOR ABONNEES