Liam Gallagher haalt Oasis-klassiekers boven tijdens benefietconcert in Manchester

De vroegere zanger van de band Oasis Liam Gallagher (44) heeft dinsdagavond een benefietconcert in zijn thuisstad Manchester gegeven als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag in de industriestad. Het was meteen zijn comeback en zijn eerste concert als soloartiest.

De muziekwereld keek de voorbije weken en maanden met argusogen naar Liam Gallagher. Al enkele jaren vult die zijn dagen met weinig meer dan dronken vechtpartijen op café, wat gescheld via Twitter en echtscheidingsperikelen. Dat de gewezen zanger van Oasis een eerste soloplaat aankondigde, deed wenkbrauwen fronsen.

Toch zette Liam door. Met succes, want in oktober ligt zijn eerste worp As You Were in de winkels. Die plaat gaat gepaard met een reeks concerten, onder meer op Les Ardentes op zondag 9 juli.

Het eerste soloconcert van Gallagher vond dinsdagavond plaats in Manchester. Een benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in de Manchester Arena was het, en meteen een uitstekende kans voor de jongste van de Gallagher-broers om zijn nieuwe nummers aan het grote publiek voor te stellen.

De ruim 1.400 toeschouwers kregen een wervelende show over zich heen, die begon met Oasis-hits Rock ‘n’ Roll Star en Morning Glory. Gewezen Oasis-bassist Bonehead kwam meespelen en ook Slide Away, Be Here Now en D’You Know What I Mean kwamen voorbij, net als heel wat nieuwe songs van Liam. Het publiek begon zelf Don’t Look Back in Anger te zingen, maar Liam zelf deed niet mee. De song werd bij Oasis immers telkens gezongen door Noel. Een opmerkelijk moment kwam er nog na de bisnummers, toen Liam op zijn eentje Live Forever kwam zingen. Een onvervalst kippenvelmoment.

Broer Noel bleef trouwens weg van het optreden. Zoals verwacht, want hij leeft in onmin met Liam sinds Oasis in 2009 opgedoekt werd. Na een zoveelster ruzie tussen de broers hield Noel het voor bekeken. Liam startte een band met de overige groepsleden - Beady Eye - maar ondanks twee degelijke platen werd dat niet echt een succes. Noel daarentegen speelt wel op festivals over de hele wereld met zijn High Flying Birds.

Alle inkomsten van het concert gaan naar de families van de slachtoffers. Liam Gallagher geeft nog concerten in Londen, Dublin en Glasgow.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook