Jonge meisjes die kritiek krijgen op hun gewicht, slaan terug via Twitter

Foto: Shutterstock

De Amerikaanse Sally Bergesen, oprichtster van sportmerk Oiselle, heeft ooit kritiek gekregen op haar lichaam van haar vader en draagt zijn opmerking tot op vandaag mee. In een tweet deelt ze de negatieve ervaring en roept ze meisjes op hetzelfde te doen met vermelding van de hashtag #theysaid om het bodyshamen van zich af te schudden.

“Blijf zo eten en je bent binnenkort een vetbol”, zei Sally’s vader toen ze twaalf jaar oud was. “Deel deze tweet alstublieft en deel gerust ook je eigen ervaringen met bodyshamen”, schreef ze er nog bij.

Het duurde niet lang voordat andere jonge vrouwen reageerden met een voorbeeld uit hun eigen leven. Uit die reacties blijkt dat ook atleten soms vinnige kritiek te verduren kregen op hun lichaam.

 

"Je zou beter een korset dragen", kreeg dit meisje te horen op haar zesde. 

"Wat zou je mooi zijn als je wat vermagerde", zei iemand tegen deze vrouw toen ze amper negen was.  

"Je zou een stoot zijn indien je een zestal kilo zou kwijtspelen", zei het lief van deze meid die zelf zo'n dertien kilogram overgewicht heeft. 

"Je zal moeten afvallen als je leuke dingen wil doen op school en gelukkig wil zijn", wist de mama van deze jongedame. 

"Wat ben je veel verdikt in vergelijking met vorig jaar", zei een mannelijke atleet nadat ik over de finish kwam. Als eerste, trouwens. Ik won een kampioenschap.

Maar een aandachtige twitteraar Jess tikt Sally op de vingers. Een vrouw kwam erachter dat de badpakken die ze zelf verkoopt maar tot maatje 12 ( Europese maat 42) gaan. De vrouw ging in dialoog met de twitteraar en er kwam een mooie beslissing uit. Sally is van plan om het aanbod badpakken uit te breiden met grotere maten en erkende dat haar bedrijf het op dat vlak nog veel beter kan doen. "Bedankt voor deze open conversatie. Ik hou ervan", schreef Jess. "Bedankt voor de input", antwoordde Sally.

Door vwh
  • VOOR ABONNEES