Blogger die Rihanna ‘dik’ noemde, komt er niet zomaar van af

Foto: Twitter

Eerder deze week werd een foto van een licht aangekomen Rihanna fel bekritiseerd door Chris ‘Spags’ Spagnuolo, een blogger bij entertainmentsite Barstool Sports. Hij noemde de ster dik en suggereerde een teveel aan room service. Zijn uitspattingen worden nu afgestraft: de man is voor onbepaalde duur geschorst.

De site deelde het artikel via Twitter, maar kreeg meteen veel kritiek over zich heen. Andere twitteraars vonden het niet kunnen dat de 29-jarige ster op zo’n arrogante manier werd aangepakt op haar looks en verfoeiden de auteur. De tweet werd offline gehaald, het artikel zelf niet.

Een dag later kwam de oprichter van de site, Dave Portnoy, met een verklaring die allesbehalve excuses bevatte. “Ik heb Spags niet aangenomen om zijn stukken achteraf te moeten verdedigen, maar het was ook allemaal zo erg niet. Veel feministen zijn er gewoon niet blij mee”, klonk het.

Toch bleef het daar niet bij. Donderdag werd het artikel dan toch van de site gehaald en schorste Portnoy de fel gebekte schrijver. Dat liet medewerker van Barstool Sports Deke Zucker weten in een tweet. “Een pas binnengekomen bericht. Spags mag voor onbepaalde duur niet meer bloggen”, staat er te lezen. De blogger zelf is vooral gespecialiseerd in kritiek uiten, want zelf kan hij er duidelijk niet mee om. Dat blijkt uit een verwijtende tweet aan het adres van zijn baas. “Mijn baas kan het niet aan dat hij wordt aangepakt in de Cosmopolitan nu dat hij met iedereen probeert aan te pappen bij Teen Vogue”, staat er.

Opnieuw krijgt de arrogante blogger een pak kritiek. “In de volgende tweet zou je ontslagen moeten worden”, schrijft iemand. Een andere gebruiker wijdt er een scenario aan. “En, waarom ben je ontslagen? Wel, ik schold een bijgekomen wereldster de huid vol in een slecht geschreven artikel en huilde me te pletter toen het werd verwijderd.”

Door vwh