Belgische wielrenner ging op date na origineel verzoek... maar heeft slecht nieuws

Victor Campenaerts charmeerde in de voorbije Giro door op het startpodium van de tijdrit een boodschap op zijn borst te ontbloten: ‘Carlien Daten?’ Carlien Cavens (30) stemde in met de date en die heeft ondertussen ook plaatsgevonden. “Maar we zullen gewoon vrienden blijven”, zegt Campenaerts. “Verder zal het niks worden. Daarmee heb ik er alles over gezegd. Of ze blijft supporteren voor mij? Natuurlijk. Vrienden doen dat voor elkaar.”

jpdv, vtvn

“Carlien, daten?” Het is lang geleden dat twee woorden voor zo’n mediastorm zorgden. Campenaerts vroeg een vriendin tijdens een tijdrit in de Ronde van Italië op date door die boodschap op zijn borst te schrijven. “Het is me wat geweest de voorbije dagen qua media-aandacht”, zuchtte de Belgische kampioen tijdrijden. “Ik denk dat ik nu meer in krant stond dan als ik die tijdrit had gewonnen...”

De wedstrijdjury kon er wel niet mee lachen. 100 Zwitserse frank boete, zo’n 90 euro, en de waarschuwing om het geen tweede keer te proberen. “Het gedrag van de renner schaadt het imago van de wielersport”, zo redeneerde de jury.

Ook zijn ploeg was allesbehalve opgezet met het folietje: “Dat was niet professioneel”, aldus de grote baas van LottoNL-Jumbo, Richard Plugge. “Die tijdrit had hij gewoon moeten rijden zoals elke andere renner. Met de rem erop, want de dag erna moest hij er staan voor Steven Kruijswijk. Daarvoor hebben we Campenaerts ook meegenomen naar de Giro, dat was dus geen verrassing.”

Ook ploegleier Addy Engels spaarde zijn kritiek niet. “Het was jeugdige onbezonnenheid, waarbij hij het respect voor de Belgische driekleur en de sponsornamen op het shirt even uit het oog is verloren. Maar je weet wat men zegt, hé. Liefde maakt blind.”

Aangeboden door onze partners