Wie de nieuwe Nokia 3310 wil kopen, moet snel zijn

Foto: Shutterstock

De nieuwe versie van de Nokia 3310, de moeder der gsm’s, is sinds kort ook te koop in ons land. De Nokia 3310 is geen smartphone, maar een basic gsm. Toch is het toestel razendpopulair, winkels kunnen de massale vraag zelfs niet aan. “Het is een klein drama,” aldus Oliver Van Der Luppen van Media Markt. Wanhopige fans nemen uit pure miserie zelfs hun toevlucht tot tweedehands.be om een tweedehands versie van de originele Nokia 3310 te bestellen.

“We merken zowel in onze fysieke winkels als online dat de Nokia 3310 echt aanslaat bij het grote publiek,” aldus Olivier Van Der Luppen, de telecom productmanager van Media Markt. “De Nokia 3310 staat momenteel zelfs in de top 10 van de meest gezochte producten op de site van Media Markt.

“We krijgen er ook veel vragen over van geïnteresseerde klanten. Wat toch opvallend is, aangezien het niet om een smartphone gaat, maar een basic gsm. Blijkbaar werkt het concept van de zogenaamde digitale detox wel. Meer en meer mensen willen af en toe eens niet constant online bereikbaar zijn of geprikkeld worden.”

“Een klein drama”

Helaas voor de fans kunnen de winkels de massale vraag naar het toestel niet aan. “Het is een klein drama,” bevestigt Olivier Van Der Luppen van Media Markt. “We krijgen meerdere keren per week een levering, maar die is zelfs niet voldoende om aan de vraag van de week voordien te voldoen. Eind deze maand zou het opgelost moeten zijn en zouden we voldoende toestellen moeten krijgen. Maar ik plak daar niet graag een datum op, want eerder beloofden ze ons al dat het tegen 15 juni in orde zou zijn.”

Het tekort aan toestellen is vooral een probleem in kleinere Europese landen volgens Van Der Luppen. “Dat geldt voor alle producten: Playstation, Apple, ... Grotere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland krijgen altijd prioriteit.”

Ook bij Coolblue bevestigen ze dat de vraag veel groter is dan het aanbod. “Er hebben zich al duizenden mensen aangemeld gewoon om op de hoogte te blijven,” vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. “In de loop van juni zouden toestellen weer voorradig moeten zijn.”

Goed nieuws voor tweedehands.be

Voor tweedehands.be is het tekort aan de nieuwe Nokia 3310 dan weer een goede zaak. Op de zoekertjessite bieden mensen namelijk hun oude Nokia’s aan, en ook naar die toestellen is veel vraag. Bij tweedehands.be voelen ze al een tijdje dat de Nokia 3310 echt leeft bij mensen.

“Sinds de aankondiging van de nieuwe Nokia 3310 krijgen we gemiddeld zo’n 350 zoekopdrachten per dag naar de Nokia 3310 op tweedehands.be,” laat woordvoerster Petra Baeck weten. “Dat is 500% meer dan begin februari.”

Volgens de woordvoerster is die populariteit te wijten aan de nostalgische waarde van het toestel. “De Nokia 3310 was voor veel mensen hun eerste gsm ooit,” verklaart Baeck van tweedehands.be. “Er hangt daarom heel wat nostalgie rond de Nokia 3310 en dit merken we op ons platform. De afgelopen tijd waren er tot 5 keer zoveel zoekopdrachten naar dit toestel in vergelijking met een maand geleden.”

Lees ook: Nokia 3310 er weer: lichter, kleurrijker en met een batterijduur van één maand

Door evg
AANGERADEN