Noel Gallagher pakt uit met prachtig gebaar na scheldtirade van broer

© BELGAIMAGE

“Een zielige klootzak.” Zo noemde Liam Gallagher zijn oudere broer Noel toen die afgelopen zondag niet verscheen op het One Love-concert in hun thuisstad Manchester. Op de scheldtirade van zijn broer reageren deed de Oasis-gitarist in stijl: hij schenkt alle opbrengsten van zijn hit Don’t Look Back in Anger aan One Love.

Guy Stevens

Het was een hardnekkig gerucht afgelopen weekend: zowel Liam als Noel Gallagher zouden er optreden en mogelijk zelfs samen. Die verhoopte Oasis-reünie bleef uit, want de twee broers liggen nog steeds in ruzie met elkaar. Sinds Noel in 2009 na een zoveelste ruzie uit de band stapte, kunnen ze niet langer door één deur en zelfs een concert voor het goede doel kon daar niets aan veranderen.

Liam Gallagher toonde zich na het concert enorm ontgoocheld in zijn broer. Op Twitter liet hij zich gaan. “Ik verontschuldig me bij iedereen voor de afwezigheid van Noel. Je had gewoon moeten afkomen om je nummers te spelen, you sad fuck”, schreef hij onder meer.

Maar waar was Noel Gallagher dan tijdens het concert? Op vakantie met zijn familie, laat een manager van de gitarist/zanger weten. Maar hij draagt wel op zijn eigen manier zijn steentje bij aan het One Love-fonds. Hij schenkt namelijk alle opbrengsten van zijn wereldhit Don’t Look Back in Anger uit 1995 sinds de aanslag aan het fonds. Hij deed de schenking met uitdrukkelijke vermelding dat het niet gepubliceerd zou worden. Noel vond de aandacht voor zijn persoon niet nodig.

Don’t Look Back in Anger groeide de voorbije weken uit tot hét anthem van Manchester na de aanslagen. Zeker toen een vrouw het plots begon te zingen tijdens een herdenking en honderden mensen haar voorbeeld volgden. Het leverde een kippenvelmoment op. Op het concert van zondagavond werd het nummer gebracht door Chris Martin van Coldplay.

Benieuwd hoe Liam daarop reageert.

Aangeboden door onze partners