Zeg niet langer Terek Grozny, maar zeg...

Bron © BELGA

Foto: rr

Terek Grozny, de voetbalclub uit de hoofdstad van de Tsjetsjeense republiek, wordt vernoemd naar de vader van de president. De club zal voortaan “Akhmad” heten. Dat heeft president Ramzan Kadyrov woensdag bevestigd. Akhmad Kadyrov kwam in mei 2004 bij een bomaanslag om het leven.

De Kadyrovs zijn aanhangers van Vladimir Poetin en worden nu geëerd door de ex-club van Jonathan Legear. “Ik heb het genoegen om aan alle voetballiefhebbers aan te kondigen dat de club voortaan Akhmad heet”, aldus de Tsjetsjeense president en erevoorzitter van de club.

Het stadion van Grozny heette al de “Akhmad Arena”. Terek Grozny werd vijfde in de Russische competitie dit seizoen, het beste resultaat ooit voor de Tsjetsjeense club.

Akhmad Kadyrov vocht in de jaren 1990 nog tegen de Russen, maar schaarde zich later bij het kamp-Poetin. Zijn zoon Ramzan is zelfs door Poetin aan de macht gebracht. Hij regeert het land op autoritaire wijze en is al meermaals verweten de mensenrechten van zijn inwoners te schenden.

SPORT VOOR ABONNEES
Meer voetbal