Charlie Hebdo pakt opnieuw uit met schokkende cover

Het satirische magazine Charlie Hebdo pakt vandaag opnieuw uit met een schokkende cover. Daarop is een onthoofde Theresa May te zien, met daarbij te tekst “te veel is te veel”. Binnenin staan nog enkele opmerkelijke verwijzingen naar de terreur in Groot-Brittannië, en dat uitgerekend op de dag waarop de Britten naar de stembus trekken.

Net op de dag van de Britse verkiezingen, gaat het Franse satirische magazine Charlie Hebdo de Britse toer op. Op de cover prijkt de onthoofde Britse premier Theresa May, met haar hoofd in haar handen. Naast haar hoofd hangt een tekstballonnetje. Daarin lees je “te veel is te veel”.

Dat is een duidelijke verwijzing naar het beleid van de Britse premier, die onder druk staat na de aanslagen van de voorbije weken en dagen. In Manchester en Londen kwamen door terroristen 30 mensen om het leven. De vraag die vaak gesteld wordt, is of May wel genoeg doet tegen de terreurdreiging.

Binnenin het magazine pakken de redacteurs onder meer uit met een cartoon waarop Britten staan die vluchten voor ISIS aan de voet van Big Ben. Ernaast staat ‘Tips om te vermageren van ISIS: loop snel.” Smakeloos, vinden veel mensen op sociale media, gezien de recente aanslagen.

Nog iets verder in het magazine staat een cartoon waarop een Britse man zegt: “Toch één iemand die geen karikatuur gemaakt heeft van de profeet.”

Charlie Hebdo heeft er nooit voor teruggedeinsd om te lachen met terroristen en ISIS. Net daarom werd in januari 2015 een aanslag gepleegd op hun redactie, waarbij 12 van de redactieleden gedood werden.

Door Guy Stevens
AANGERADEN
Meest recent