Iconisch model uit de jaren zestig maakt haar comeback

Als modemerken hun resort collecties voorstellen, doen ze meestal beroep op jonge modellen. Bij Acne Studios sloegen ze een andere weg in: het merk werkte samen met de legendarische Veruschka von Lehndorff, een topmodel van 78 jaar dat al in de jaren 60 furore maakte.

vwh

Het Duitse topmodel verscheen in de jaren 60 en 70 om de haverklap in Vogue en werkte ook als actrice, zo was ze onder meer te zien in Lichelangelo Antonioni’s thriller ‘Blow-Up’. Veruschka flaneerde de laatste keer op een catwalk in 2010 voor de Britse modeontwerper Giles Deacon, die onlangs de trouwjurk van Pippa Middleton creëerde. Daarnaast werkt de blondine met een karakteristieke kaaklijn vaak samen aan modeprojecten. De laatste opdracht was een shoot met landgenote - en ex van Leonardo DiCaprio - Toni Garn.

© Instagram

Maar nu staat ze dus weer volop in de schijnwerpers dankzij Acne Studios. In bijhorende beelden van de resort collectie draagt de blondine onder meer een cropped jeansjas, gekleurde lederen broeken, truien met kappen, oversized blazers. Kortom: ze bewijst dat ze op 78-jarige leeftijd nog steeds relevant en vooral cool is en dat haar leeftijd louter een nummer is.Veruschka von Lehndorff in 201 voor Giles Deacon .

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook