Philippe Close nieuwe burgemeester Brussel

Bron © BELGA

Philippe Close (links) en zijn voorganger Yvan Mayeur Foto: Photo News

Philippe Close wordt de nieuwe burgemeester van Brussel. Dat meldt Le Soir.

Na het ontslag van Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitter Pascale Peraïta omwille van hun betrokkenheid bij het Samusocial-schandaal zaten de meerderheidspartijen gisteravond en vanmorgen samen om te vergaderen over de toekomst van de stad en de aanstelling van de nieuwe Brusselse burgemeester en OCMW-voorzitter.

In de trouwzaal van het Brusselse stadhuis wordt om 14.30 uur bekendgemaakt wie de nieuwe burgemeester van de stad wordt. Dat laat de woordvoerster van Yvan Mayeur weten.

Het college van de stad Brussel zit sinds vrijdag 10 uur bij elkaar

SP.A zat vanmorgen niet mee aan tafel bij het overleg. Crombez heeft na de vergadering van donderdagavond, waar de partij opstapte, nog gebeld met zijn collega-partijvoorzitters, maar dat heeft SP.A niet op andere gedachten gebracht.

De voorzitter sprak vrijdagochtend zijn verontwaardiging uit over het feit dat de vergaderingen worden voorgezeten door ontslagnemend burgemeester Yvan Mayeur (PS). Hij vermoedt dat de drie andere partijen SP.A zo snel mogelijk kwijt willen om de vrijgekomen zetel van Ans Persoons aan een liberaal te kunnen geven.

Intussen heeft het Brussels gerecht ook een vooronderzoek geopend naar de affaire-Samusocial. Speurders willen weten of er misdrijven zijn gepleegd.

LEES OOK: “We hebben het nu echt wel gehad met de politici die het nog altijd niet begrepen hebben”

AANGERADEN
Meest recent