“Ik heb 60.000 euro ingezameld na Manchester... En ik wou dat ik dat niet gedaan had”

© MARISSA LOWE/FACEBOOK

Vlak na de explosie aan de Manchester Arena snelde de dakloze Chris Parker te hulp. Hij probeerde zo veel mogelijk slachtoffers te helpen. Een heldendaad die niet onopgemerkt voorbijging. Zo zette Michael Johns spontaan een inzamelactie op touw om de “held van Manchester” aan een nieuwe thuis te helpen. “Daar kwam heel veel reactie op, maar ik wou dat ik er nooit aan begonnen was”, zegt Michael nu.

nadb

Het verhaal van Chris Parker zorgde ervoor dat duizenden mensen geld begonnen in te zamelen om hem opnieuw aan een huis en een job te helpen. De teller staat intussen op omgerekend bijna 60.000 euro. Maar daar heeft Chris zelf nog geen cent van gezien. Hij slaapt nog steeds op straat.

Toen een vrouw dat onlangs op Facebook postte, begonnen mensen massaal hun geld terug te vragen. Ze noemden Michael Johns een dief en een profiteur. Want als Chris nog op straat leefde, dan wou de initiatiefnemer het geld allemaal voor zichzelf houden, toch?

Stress en problemen

Helemaal niet, zegt de 25-jarige man uit Nottingham. Volgens hem is het vooral moeilijk om het geld tot bij Chris te krijgen zonder hem volledig te overdonderen met het enorme bedrag. In samenspraak met Chris is hij daarom van plan om het geld op een rekening te zetten, die beheerd zal worden door vijf professionele mensen.

Michael is ook aan het onderhandelen met GoFundMe om nu al een klein bedrag vrij te geven om in tussentijd te voldoen aan de noden van Chris. “Chris is een heel kwetsbaar persoon die op korte tijd een terreuraanslag heeft meegemaakt, herenigd is met zijn moeder en heel veel aandacht heeft gekregen van de pers”, klinkt het. “Verscheidene organisaties hebben hem al steun aangeboden, maar dat aanvaardt hij niet zomaar.”

De oprichter van de inzamelactie verwacht dat er nog meer berichten zullen verschijnen op Facebook waaruit zal blijken dat mensen de moeilijkheid van de situatie niet inzien. “Als ik de klok kon terugdraaien en zien hoeveel stress en problemen zoiets zou geven, zou ik dat vermeden hebben”, aldus Michael. “Maar nu probeer ik verder te doen in de juiste richting.”

Aangeboden door onze partners