PS-kopstuk Rudi Vervoort heeft een onderzoek aan zijn broek voor organisatie bal van de burgemeester

Bron © La Dernière Heure

Foto: BELGA

Komt er opnieuw een kopstuk van de Parti Socialiste (PS) in opspraak? Het gerecht heeft namelijk een onderzoek geopend naar Rudi Vervoort, de Brusselse minister-president en burgemeester van Evere. Het onderzoek spitst zich toe op de organisatie van het bal van de burgemeester in die Brusselse gemeente, aldus La Dernière Heure.

Het bal van de burgemeester van Evere wordt al negentien jaar georganiseerd in de lokale sporthal en lokt elk jaar een aantal populaire artiesten. Het is dan ook een evenement dat jaarlijks veel volk lokt.

In 2018 wil Vervoort de organisatie van het bal echter veranderen. Nu wordt het nog in elkaar gestoken door een privé-vereniging op zijn naam, vanaf volgend jaar wil de PS’er de organisatie in handen geven van de gemeente of een vzw.

Die transactie zorgt blijkbaar voor problemen en levert Vervoort dus een onderzoek op. Door het Openbaar Ministerie en niet het parket van Brussel, omdat hij minister-president is. Bij het kabinet van Vervoort kan men het bestaan van een onderzoek niet bevestigen. “Het bal gaat al lang door en alle medewerkers worden correct betaald. Alles gebeurt volgens het boekje”, klinkt het.

LEES OOK: Tweede Samusocial in de maak? Weer Brusselse vzw in opspraak

Timing

Het onderzoek komt op een slecht moment voor Vervoort en de PS na het recente schandaal rond hoge vergoedingen voor bestuursleden van daklozenorganisatie Samusocial. Vervoort uitte toen zware kritiekop ex-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur.

“Ik weet niet hoe we hieraan zullen ontsnappen. Als ik het opzetten van het systeem (van zitpenningen bij Samusocial) zie, is het duidelijk dat het bedoeling was de regels (van beperking van de vergoedingen tot 150% van de wedde van een Kamerlid) te omzeilen”, aldus Vervoort, die stelde dat het de interne deontologische commissie van de partij is die de uiteindelijke beslissing neemt.

Na de gebeurtenissen van de voorbije weken kunnen volgens Vervoort geen “halve maatregelen” genomen worden. Hij meent dat Yvan Mayeur ook uit de Brusselse gemeenteraad moet stappen om het beleid van toekomstig Philippe Close (PS) net te hinderen.

Door vtvn
AANGERADEN