Onderzoek onthult de belangrijkste reden waarom mannen vreemdgaan, en het is niet omdat hun relatie saai is

Bron © The Sun

Foto: Shutterstock

Voor een onderzoek over vreemdgaan heeft de winkelketen Superdrug 2.000 volwassenen ondervraagd over de drijfveer achter overspel. Wat blijkt: bij de drie belangrijkste redenen waarom Europese mannen vreemdgaan is geen ‘verveling’ te bespeuren.

Hoewel het misschien de eerste reden is die in je hoofd opkomt, staat ‘verveling’ of ‘gebrek aan uitdaging’ niet in de top drie met redenen waarom mannen ontrouw zijn. De belangrijkste die uit het onderzoek naar boven kwam, is doodeenvoudig ‘omdat de andere persoon gewoon echt knap was’.

LEES OOK. Zo help je zijn orgasme uit te stellen

De tweede belangrijkste reden heeft niets met het uiterlijk te maken. Mannen zijn op de tweede plaats ontrouw omdat ze een emotionele band voelen en omdat de andere persoon er op dat moment gewoon was voor hen.

Als derde reden wordt seks genoemd: mannen die te weinig seks hebben met hun eigen partner, zoeken blijkbaar vaker een verzetje bij iemand anders.

Onderzoek onthult de belangrijkste reden waarom mannen vreemdgaan, en het is niet omdat hun relatie saai is
Foto: Shutterstock

Bij vrouwen wordt vooral de emotionele band aangehaald als reden om vreemd te gaan. Het feit dat hun eigen partner hen te weinig aandacht geeft, staat bij hen op de eerste plaats.

Door ehu
    VOOR ABONNEES